Cât timp se fierbe carnea de rață. Pregătește cea mai fragedă carne de rață

cat timp se fierbe carnea de rata
Cât timp se fierbe carnea de rață. Pregătește cea mai fragedă carne de rață

Deși majoritatea persoanelor pot consuma carne de rață, nu toate o fac. Însă știați câte beneficii poate oferi organismului nostru?

Aflați din rândurile următoare ce conține carnea de rață și de ce este benefică pentru organism, dar și cât timp o puteți fierbe pentru a vă bucura de o carne gustoasă. În plus, puteți descoperi și o rețetă delicioasă prin care carnea va fi cu adevărat fragedă.

 

Consumul de carne de rață

Carnea de rață este un preparat considerat foarte delicios în China.

În plus, aceștia preferă acest tip de carne datorită tuturor beneficiilor pe care aceasta le conține și le oferă organismului. Începând de la conținutul de tiamină, vitamina A, colină, naicină, vitamina B5, B6, B12, acid folic, vitamina C, D, K și E, potasiu, fosfor, calciu și terminând cu magneziu, cupru, seleniu, mangan, zinc și fier.

Această carne are un conținut nutritiv destul de asemănător cu cel al cărnii de pui, iar datorită faptului că rațele obișnuiesc să petreacă majoritatea timpului în apă, acest lucru are un alt efect benefic asupra organismului.

Persoanele care obișnuiesc să consume carne de rață vor beneficia de un tratament împotriva afecțiunilor renale și nu numai atât. Carnea de rață poate să prevină și astmul, edemul și disfuncțiile sexuale.

Deși deține un conținut caloric destul de ridicat (240 calorii la 100 g) și un conținut de grăsime în aceeași măsură, se recomandă ca înainte de prepararea acesteia să fie îndepărtată grăsimea care este în exces.

cum pot sa gatesc o carne de rata frageda

Citeste si: Cu ce se mănâncă FONDUE

 

Cât timp se fierbe carnea de rață

Este cunoscut faptul că în ceea ce privește carnea de rață, aceasta fierbe puțin mai greu în comparație cu cea de pui. Însă odată cu prepararea acesteia, vă veți bucura de un meniu absolut delicios.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În cazul în care v-ați decis să preparați o ciorbă gustoasă de rață, tot ce trebuie să faceți după ce ați spălat carnea și ați pus-o într-o oală de dimensiuni mari (în care ați adăugat apă),  o puteți lăsa să fiarbă timp de aproximativ o oră. În acest timp trebuie din când în când să mai îndepărtați spuma care se formează.

Apoi puteți să vă ocupați de legumele pentru ciorbă, să le tăiați și să le căliți în tigaie pentru 3-4 minute. După ce carnea este gata, o scoateți și îi îndepărtați oasele, apoi o adăugați iar în oală, de data aceasta cu tot cu legumele călite și ingredientele care îi dau gust ciorbei.  Mai lăsați conținutul la fiert pentru încă aproximativ 5-10 minute, după care opriți focul și ciorba este gata.

Prin urmare, un timp total de fierbere în ceea ce privește carnea de rață poate să ajungă la aproximativ  o ora și 5-10 minute.

reteta carne de rata

Citeste si: Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU

 

Rețetă de Rață fragedă cu sos de vișine

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:   piept de rață  ( 500 de grame), vișine proaspete (50 de grame), vin roșu (100 ml), unt la temperatura camerei (100 de grame), cimbru (proaspăt sau uscat), zahăr brun (2 linguri), sare de mare și piper măcinat.

Mod de preparare

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În primul rând trebuie să vă asigurați de faptul că pieptul de rață este complet decongelat, iar înainte de a-l pune în tigaie, țineți-l timp de aproximativ o oră la temperatura camerei. De asemenea, pieptul de rață nu trebuie prăjit în ulei, pentru că este el deja destul de gras, încât nu o să mai aibă nevoie de ulei în plus.

Tot ce trebuie să faceți este să spălați pieptul de rață și să crestați pielea cu ajutorul unui cuțit sau o puteți tăia în bucățele mai mici. Asezonați carnea cu sarea de mare și piperul, atât cât considerați că este nevoie. NU este nevoie să încingeți tigaia în prealabil, ci o puteți folosi direct rece. Așezați carnea în tigaie cu pielea în jos și lăsați-o în tigaie până când veți observa că se va desprinde ușor.

După ce s-a gătit timp de aproximativ 5-6 minute, o puteți întoarce pe cealaltă parte și să o mai țineți pentru încă 5-6 minute. Adăugați apoi crenguțele de cimbru proaspăt sau uscat, depinde ce ați ales, pentru a oferi un plus de aromă cărnii de rață. Apoi puteți lua pieptul de rață de pe tigaie și îl lăsați pe o farfurie să se răcească. 

În aceeași tigaie în care ați pregătit carnea, puneți vișinele cărora le-am îndepărtat sâmburii, zahărul brun și jumătate din cantitatea de unt. Lăsați conținutul la fiert pentru câteva minute, până când veți observa că s-a format un sos. Adăugați apoi vinul și restul din cantitatea de unt, iar timp de 2-3 minute țineți sosul pe foc pentru a se evapora și alcoolul. Apoi puteți adăuga înapoi în tigaie și pieptul de rață și îl mai lăsați pentru încă 2-3 minute și rețeta este gata! O puteți servi alături de un piure de cartofi dulci.

carne de rata beneficii

Citeste si: Cu ce se curață nuca de pe mâini. Prima soluție pentru a îndepărta petele de nuci verzi de pe mâini este lămâia



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Prăjitura cu mere, bezea și nucă. Un deliciu de rețetă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies