Află cât timp se lasă la fiert conopida și ce efecte extraordinare poate avea această legumă dacă este consumată în mod regulat.
Conopida este o legumă hrănitoare care aduce un aport semnificativ de nutrienți în organism.
Conopida este extrem de bogată în antioxidanți, mangan, fosfor, acid folic și conține vitaminele B6, C și K, fiind considerată una dintre cele mai sănătoase legume.
Beneficiile conopidei
Conopida reglează tensiunea arterială, deoarece conține un compus sulfuros, numit sulforan.
De asemenea, conopida are proprietăți care țin la distanță diversele forme de cancer, blocând dezvoltarea tumorilor.
Sulforanul din conținutul acestei legume inhibă dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul plămânilor, stomacului, ficatului, sânilor și colonului.
Citeste si: GĂTEȘTE: 4 rețete de salată de vinete pe care să le încerci
Cât timp se fierbe conopida
„ Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţia dumneavoastră, deoarece conţine o varietate impresionantă de nutrienţi, incluzând aici vitamine, minerale, antioxidanţi şi alte substanţe fitochimice.
Citeste si: //DESCOPERĂ// Cât timp se fierbe broccoli
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timpul de fierbere al conopidei- 20 de minute
1. Conopida proaspătă se așază într-o oală medie plină cu apă. Inflorescența acesteia trebuie împărțită în bucăți mici, astfel încât tratamentul termic să dureze cât mai puțin.
La fierbere, se adaugă sare(focul trebuie să fie ținut la nivel mediu).
Timpul de fierbere este de 20 de minute. La final, conopida se verifică cu o furculiță sau cu un cuțit.
2. Pentru conopida congelată, procedeul este asemănător, diferența constând în faptul că durata de fierbere este de 10 minute pentru a obține o garnitură simplă și aproximativ 15 minute pentru piureuri sau sosuri.
3. Cel mai rapid mod de a prepara conopida este acela de a o găti la cuptorul cu microunde.
Citeste si: //DESCOPERĂ// Cât timp se fierbe un cartof
În acest caz, se așază influorescențele într-un vas special, se acoperă cu apă și se introduc în cuptorul cu microunde, setat la putere maximă.
În acest caz, timpul de fierbere este de doar 3-4 minute. Se adaugă sare, se reduce puterea cu 15-20% și se mai lasă la fiert câteva minute.
4. Conopida poate fi fiartă și într-un multicooker preț de câteva minute.
După fierbere, conopida trebuie scoasă din apă și lăsată la scurs.
Conopida conține o mare cantitate de vitamine, de aceea este foarte important sa fie preparată corect.
Rețetă de conopidă fiartă cu maioneză
Se fierbe conopida preț de câteva minute într-o oală sub presiune, se lasă la răcit și se amestecă cu maioneză.
„Acest preparat neobișnuit și foarte gustos e cât se poate de simplu: conopidă fiartă cu maioneză și usturoi din belșug. Se servește rece, ca aperitiv, precum o salată de boeuf.
Și pentru a-i da un aer sofisticat, am să folosesc sosul Aioli, care e varianta spaniolă a maionezei cu usturoi...dar sună exotic, nu-i așa?! Indiferent ce nume poartă, ingredientele sunt aceleași: ulei (de rapiță în acest caz), gălbenuș de ou și usturoi. Iar caloriile sunt și ele din belșug, aproape 100cal/lingură, deci fiți zgârciți." a spus Mihaela Bilic, nutriționist.
Preparatul se consumă rece, ca aperitiv, precum salata boeuf, dar și ca garnitură pentru o porție de pește. De cele mai multe ori, se lasă peste noapte la rece, în frigider.
„E mai bună a doua zi, după o noapte de stat la frigider. Și merge perfect ca și garnitură la pește”, a adăugat Mihaela Bilic.
Citeste si: Ce să gătesc azi? Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare