Cât timp se fierbe dulceața de afine. Care este secretul gospodinelor?

Cât timp se fierbe dulceața de afine. Care este secretul gospodinelor?
Cât timp se fierbe dulceața de afine. Care este secretul gospodinelor?

Află cât timp se fierbe dulceața de afine pentru a obține consistența potrivită și gustul ideal.

Fructele de pădure sunt cunoscute pentru efectele benefice asupra organismului, având un gust deosebit totodată. Afinele se regăsesc în această categorie și vestea bună este că, în anotimpul cald, le găsim la fiecare pas, în piețe, în supermarketuri sau la munte, dacă vrem să le achiziționăm chiar de la culegători.

„În cadrul testelor efectuate de USDA Human Nutrition Center (Departamentul de Agricultură al Statelor Unite), afinele au fost pe primul loc în ceea ce privește activitatea antioxidantă în comparație cu alte 40 de fructe și legume proaspete.

Acest lucru este foarte impresionant pentru un astfel de fruct mic. Capacitatea antioxidanților din afine nu a fost demonstrată doar în teste de laborator, ci s-a dovedit și faptul că prin consumul acestor fructe crește activitatea antioxidanților din organism.

Antioxidanții sunt foarte importanți în dieta noastră deoarece protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi, care pot provoca, printre altele, boli de inimă și cancer.

Antocianina, care este pigmentul care dă culoarea specifică afinelor, este unul dintre cei mai puternici antioxidanți și este responsabil pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate ale acestor fructe”, susține Dr. Luca Catalin.

dulceata de afine mod de preparare

În țara noastră, unul dintre cele mai îndrăgite preparate din afine este savuroasa dulceață de afine, care se servește adesea în combinație cu papanași delicioși și smântână.

Trebuie să știți însă câteva secrete pentru a obține o dulceață de afine gustoasă, numai bună de savurat alături de o felie de pâine prăjită cu unt.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În continuare, vă vom prezenta modul clasic de preparare. Afinele vor fi fierte în sucul propriu, fără a se adăuga apă. Fructele de pădure vor rămâne întregi până la final, aspectul fiind extrem de apetisant.

Cât timp se fierbe dulceața de afine

„Afinele conțin aproximativ 15 g de zaharuri per cană, ceea ce poate părea mult, dar este de fapt aceeași cantitate ca în cazul unui măr mic.

Indicele glicemic al afinelor este situat între 40 și 53 este ridicat în comparație cu alte fructe precum căpșunii, zmeura și murea, care au între 30 și 40.

 Totuși alte proprietăți ale afinelor compensează conținutul de zahăr prin reglarea nivelului de zahăr din sânge. S-a constatat că 67% dintre persoanele care au consumat piureuri de afine de două ori pe zi timp de șase săptămâni, au avut sensibilitatea la insulină cu cel puțin 10% mai mare, comparativ cu 41% care au consumat placebo.

Trei porții de afine pe săptămână, consumate împreuna cu alte fructe, au determinat o reducere a riscului de diabet zaharat de tip 2, în cadrul unei cercetări realizate pe 187.000 de pacienți din Statele Unite. Conform acestui studiu, dacă beți suc de fructe se recomandă să-l înlocuiți cu suc de afine neîndulcit și veți reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2 cu 33%”, adaugă Dr. Luca Cătălin.

Ingrediente

 2kg de afine

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

1,5kg de zahăr

zeama de la o lămâie

esență de vanilie

dulceata de afine reteta

Mod de preparare dulceață de afine făcută în casă

 

  1. Spălați afinele și îndepărtați codițele, frunzele și celelalte impurități, apoi așezați-le într-o cratiță încăpătoare cu fundul gros.
  2. Adăugați zahăr peste afine și lăsați la macerat compoziția obținută timp de câteva ore sau peste noapte, până când veți observa că afinele plutesc în suc propriu.
  3. După ce s-a format sucul, trebuie să puneți cratița pe foc și să adăugați esența de vanilie și zeama de la o lămâie.
  4. Amestecați compoziția obținută fără a strivi afinele, apoi lăsați-o să fiarbă timp de o oră, până când observați că scade nivelul și amestecul începe să capete consistența dorită. Pentru a ști dacă dulceața este gata, trebuie să faceți testul picăturilor. Veți avea nevoie de o lingură pentru a picura stropi extrași din dulceață pe o farfurie. Dacă observați că aceștia rămân întregi și nu curg, înseamnă că puteți opri focul. Dulceața de afine este gata!
  5. Trebuie să pregătiți borcanele pentru dulceața de afine, sterilizându-le în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 100 de grade Celsius timp de 20 de minute. Capacele borcanelor trebuie fierte în apă clocotită timp de câteva minute și ulterior șterse cu un prosop de bucătărie curat.
  6. Atunci când observați că dulceața de afine a ajuns la consistența ideală, trebuie să o introduceți în borcănelele sterilizate. Trebuie să știți că borcanele trebuie să fie fierbinți atunci când transferați dulceața. Astfel, acestea nu vor crăpa.
  7. În final, trebuie să așezați borcănelele cu dulceață în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 100 de grade, timp de 15-20 de minute. Acestea trebuie lăsate în cuptor peste noapte, pentru a se răci treptat. Astfel, dulceața de afine va rezita în cămară o perioadă lungă de timp.


Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies