Cât timp se fierbe ficatul de porc. „Ficatul este cea mai eficientă sursă de fier, vitamina A și vitamine din grupul B."

ficat de porc mod de preparare
Cât timp se fierbe ficatul de porc. „Ficatul este cea mai eficientă sursă de fier, vitamina A și vitamine din grupul B."

Află cum se prepară ficatul de porc.

Pentru a obține un ficat de porc suculent și gustos, va trebui să îl lăsați ,,la înmuiat” în apă sau în lapte timp de aproximativ 3 ore, schimbând lichidul din oră în oră.
Prin acest procedeu, veți înlătura amărăciunea, preparatul fiind, la final, mult mai gustos.
Dacă timpul nu vă permite să urmați acești pași, puteți adăuga condimente din belșug în tigaia în care preparați ficatul sau rădăcini parfumate, în funcție de preferințe.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

Ficatul de porc va fi suculent și moale dacă îl adăugați în apă atunci când aceasta atinge punctul de fierbere. Dacă adăugați sare înainte ca aceasta să fie gata, preparatul va prinde gust.
Spuma care se formează la suprafață trebuie înlăturată, întrucât, în caz contrar, preparatul va fi amar.

„Ficatul este cea mai eficientă sursă de fier, vitamina A și vitamine din grupul B. Care sunt plus-urile nutritive ale ficatului? Este accesibil ca preț, conține proteine de calitate înaltă și puține grăsimi (aprox 2%) Ca minusuri avem conținutul mare de colesterol (aprox 300mg/100g) și de acid uric- de consumat cu moderație în caz de gută sau dislipidemii!
Dar înapoi la avantaje: 100g de ficat acoperă 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din doza de vit.

B și de 15-30 de ori doza zilnica recomandată de vitamina A”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Cât timp se fierbe ficatul de porc

Timpul de preparare al ficatului de porc depinde, bineînțeles, de metoda aleasă, dar și de dimensiunea bucăților de ficat.
De exemplu, un ficat de porc întreg, care va cântări aproximativ 1,5 kg, va avea nevoie de 40-50 de minute pentru a fierbe, la foc mediu.

Numărătoarea începe din momentul în care apa atinge punctul de fierbere.

Cu ajutorul unui cuțit, vă puteți da seama dacă ficatul este gata sau nu. Dacă străpungeți preparatul și în apă se degajă un lichid închis la culoare, este semn că ficatul este crud, dacă lichidul este luminos, cu tentă aurie, ficatul de porc este gata.

ficat de port la tigaie

Citeste si: NOTEAZĂ: Rețetă de GOGOȘI la cuptor. Cu ce sunt diferite față de cele clasice

Rețetă ficat de porc 
Ingrediente:
* ficat de porc- 1 kg;
* morcovi- 100 g;
* ceapă- 100 g;
* frunze de dafin- 2 buc;
* mazăre piper negru- 3-4 buc.;
* rădăcină neagră- 3-4 bucăți;
* sare pe gust;
* apă- 2, 5-3 l.

Metoda de preparare:

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Ficatul de porc trebuie clătit și trecut prin praf de sare, înainte de toate.
Puneți ficatul la fiert într-o cratiță încăpătoare atunci când apa atinge punctul de fierbere și acoperiți cu un capac.
Din acest moment, ficatul va trebui să fiarbă în jur de 40-50 de minute.
Adăugați morcovii tăiați fâșii în apă, alături de o ceapă întreagă. Lăsați ficatul și legumele la fiert încă 20-30 de minute, condimentați cu sare și piper, apoi opriți focul.

cat se fierbe ficatul de porc

Dacă mâncăm prea des ficat putem chiar să facem o acumulare de vit. A în exces. Ficatul este un aliment antianemic, iar conținutul mare de vitamina A și D îl face esențial în creșterea și dezvoltarea sistemului osos la copii.
Ca sfaturi practice, puneți-l în lapte câteva minute înainte de a-l găti, va fi mai fraged. Poate înlocui cu succes carnea în orice farfurie sau îl puteți transforma într-o pastă tartinabilă, condimentată după gust. Merge cu cartofi, orez, mămăligă, mujdei de usturoi, murături sau orice tip de salată. Cat despre calorii nicio grijă, e mai dietetic decât pieptul de pui”, explică nutriționistul Mihaela Bilic.

Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește CHILI CON CARNE, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

De ce să pui oțet în fierul de călcat. Care este secretul?

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies