Mămăliga este unul dintre cele mai populare preparate din România. Deși această mâncare pe bază de mălai este considerată a fi tradițional românească, se pare că mămăliga era gătită chiar și în Roma Antică. Indiferent de origini, mămăliga este o mâncare delicioasă, care poate fi adaptată în funcție de preferințele fiecăruia.
Secretul pentru o mămăligă gătită corect este timpul de fierbere, care este foarte important.
Descoperă în rândurile de mai jos cât timp se fierbe mămăliga, dar și o rețetă foarte simplă, gata în doar 10 minute, care îți va bucura papilele gustative și îți va oferi și senzație de sațietate pentru o
De ce se lipește mămăliga
Citește și: Tochitură cu mămăligă. Alege ca în acest weekend să te bucuri de un preparat tradițional!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Tartă cu dovleac și portocală. Un amestec de arome... perfect!
Mămăliga este unul dintre preparatele de bază din bucătăria românească și poate fi consumat atât ca garnitură la pește, cât și ca fel principal. Există numeroase modalități de a găti mămăligă: fiartă în apă, la cuptor sau în tigaie. Totuși, cea mai cunoscută metodă este cea în care fierbem mămăliga, deoarece este mult mai rapid.
Rețetă de mămăligă
Acest preparat se bucură de o popularitate atât de mare, nu doar datorită gustului, ci și a faptului că se gătește extrem de simplu și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. De asemenea, un alt avantaj este acela că o poți combina alături de diverse alimente. Cea mai populară modalitate a consuma mămăligă în România este alături de brânză, smântână, unt și un ou prăjit. Chiar dacă este foarte gustoasă, poți încerca și alte combinații. Iată o rețetă de mămăligă ceva mai prietenoasă cu silueta, potrivită și pentru persoanele ce nu vor să consume atât de multe lactate:
Ingrediente:
- 1 litru de apă
- 250 g mălai
- 10 g sare de mare
- 1 ou poșat
- Câteva frunze de rucola
- 50 g ciuperci
Mod de preparare:
Pentru început, ca să limitezi timpul petrecut în bucătărie, alege un mălai cu preparare rapidă, care se găsește la majoritatea magazinelor. În primul rând, strecoară mălaiul cu ajutorul unei site, pentru a fi mai fin și pentru a nu te confrunta cu cocoloașele. Adaugă apa într-un vas de fontă sau de inox la fiert. În momentul în care apa începe să fiarbă, poți adăuga sarea de mare și amesteca. Este foarte important să nu adaugi sarea în apa rece, până ca aceasta să fiarbă. După ce sarea s-a topit, adaugă o mână de mălai și începe să amesteci. Mălaiul trebuie lăsat să fiarbă până când se atinge punctul de fierbere în vasul pe care îl folosești. Un alt truc este acela că mămăliga trebuie gătită la foc mic. Ulterior, poți adăuga și restul de mălai care ți-a rămas. Este important să amesteci încontinuu cu ajutorul unui tel. După ce compoziția a devenit solidă și consistentă, amestecă totul cu ajutorul unei spatule de lemn, preț de un minut. Mămăliga este gata, iar acum te poți ocupa de ingredientele ce vor completa acest preparat. Călește într-o tigaie ciupercile și fierbe oul astfel încât să fie poșat, pentru ca gălbenușul să fie moale. După ce ai terminat, tot ce îți mai rămâne de făcut este să adaugi prima dată ciupercile, apoi oul poșat, sare, piper și pentru decor, câteva frunze de rucola. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.