Cât timp se fierbe orezul cu lapte

cat timp se fierbe orezul cu lapte
Cat timp se fierbe orezul cu lapte

Orezul cu lapte este unul dintre cele mai consumate deserturi, în special de către copilași. Însă știați care este timpul de fierbere al acestui desert?

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact tradiționalul orez cu lapte, dar și care sunt doar câteva dintre beneficiile consumului acestui desert delicios. În plus, descoperiți și o rețetă de orez cu lapte, care se prepară într-un timp chiar foarte scurt!

 

Ce este orezul cu lapte

Orezul cu lapte este un desert tradițional foarte sănătos.

Se recomandă să fie consumat ca înlocuitor pentru alte dulciuri sau deserturi nu tocmai sănătoase, precum: clătitele, gogoșile sau prăjiturile găsite în comerț. Baza acestui desert este formată doar din două ingrediente, și anume orezul și laptele.

reteta de orez cu lapte
Cat timp se fierbe orezul cu lapte[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce pește este cel mai bun pentru copii și cum poți să-l pregătești rapid și delicios

 

Be nutritive ale orezului cu lapteeneficiil

O porție de orez cu lapte oferă organismului substanțele nutritive esențiale, precum: carbohidrați (74 gr), proteine (7.90 g), minerale: calciu (225 mg), iod (20 mg), magneziu (33 mg), potasiu (313 mg), fosfor (49 mg), seleniu (5.50 mg)) și fier (1 mg), dar și vitamine: vitamina A, vitamine din grupa B cum ar fi B1 (0,09 mg), B2 (0,33 mg), B9 sau acid folic și vitamina D.

În plus, orezul cu lapte este un desert bogat în diferite aminoacizi. Printre acestea se numără și   alanina, arginina, fenilalanina, glicina, histidina, leucina, metionina, tirozina, triptofanul, valina și treonina.

Prin urmare, orezul cu lapte este considerat a fi un desert foarte bogat din punct de vedere nutrițional, datorită faptului că deține un conținut bogat în ​​vitamine și în minerale, dar și aminoacizi, carbohidrați și câteva grăsimi, necesare organismului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Proprietățile orezului cu lapte

Datorită faptului că orezul cu lapte este preparat pe baza a doar câteva ingrediente (lapte, orez și scorțișoară), acesta deține nenumărate beneficii și proprietăți pe care le regăsim în acest desert deosebit de delicios.

  • orez: pentru a prepara acest desert de orez cu lapte, se folosește de obicei orezul alb. Acesta este tipul de orez care deține o cantitate scăzută de fibre, în comparație cu orezul brun, iar totodată are și tendința să se digere într-un timp mai scurt. Prin urmare, acesta este un aliment numai bun pentru a oferi atât energie, cât și vitalitate, datorită conținutului scăzut de grăsimi. În plus, acesta deține un conținut bogat de minerale. Printre acestea se numără și magneziu, fier, zinc și seleniu, dar și vitamine, precum B3, B5 și B9 sau acid folic.
  • lapte: dacă ne dorim să obținem un desert în mod tradițional, orezul cu lapte se prepară cu lapte de vacă. Laptele integral este numai bun pentru acest desert, datorită conținutului său ridicat de proteine, datorită prezenței atât a cazeinei, cât și a proteinei din zer. În plus, orezul cu lapte oferă organismului carbohidrați, minerale, mai exact calciu și fier, dar ​​și vitamine, precum vitamina A, vitaminele B și C.
  • scorțișoară: scorțișoara este aroma care se folosește pentru a oferi un plus de gust orezului cu lapte. Scorțișoara deține calități numai bune pentru a atenua digestia mai grea sau mai dificilă, fiind ideală pentru a vindeca tusea și răceala, acționând împotriva respirației neplăcute, în același timp fiind și carminativă.

orez cu lapte beneficii
Cat timp se fierbe orezul cu lapte[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Rețetă delicioasă de tartă cu căpșuni și mascarpone. "O rețetă foarte bună și foarte ușor de făcut!”

 

Cât timp se fierbe orezul cu lapte

Orezul cu lapte este un desert preferat în special de copilași și nu numai! Există nenumărate rețete pentru a prepara acest desert, însă timpul de fierbere este aproximativ asemănător la toate dintre ele.

De obicei, orezul cu lapte se fierbe pe foc aproximativ 20 de minute, pentru că mai apoi, acesta să se lase acoperit, pentru încă 30 de minute.

 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Rețetă de Orez cu lapte

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele  ingrediente  230 gr de orez 750 ml de lapte gras 60 gr de zahăr un   praf de sare 30 gr de unt coaja rasă de la o lămâie zahăr vanilinat   și   dulceață de căpșune sau scorțișoară.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a   spăla orezul în câteva ape, pentru ca mai apoi să îl lăsăm în apă călduță pentru aproximativ 30 de minute. În următorul pas, vom pune laptele la fiert, timp de 20 de minute, împreună cu orezul și un praf de sare, amestecând pentru a nu se lipi. Atunci când este aproape fiert, vom adăuga și zahărul, apoi coaja de lămâie, zahărul vanilinat și untul. Amestecați toate aceste ingrediente, mai lăsați orezul cu lapte acoperit pentru încă 30 de minute, iar apoi puteți lua desertul de pe foc.

Rețeta de  orez cu lapte   este gata și se poate servi cu scorțișoară sau dulceață de căpșune. Poftă bună!

cat timp se fierbe orezul cu lapte
Cat timp se fierbe orezul cu lapte[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Cine este Jamila. "Eu am crezut că o să fac rețete pentru mama, verișoara mea de la Craiova și soacra din Maroc sau prietenele mele din liceu sau facultate."



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

„Sunt cea mai mare cheltuitoare din familie”. La ce vârstă a câștigat chef Patrizia Paglieri primii săi bani

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies