Cât timp se fierbe oul de gâscă. Fiert: moale, tare sau mediu

cat timp se fierbe oul de gasca
Cât timp se fierbe oul de gâscă. Fiert: moale, tare sau mediu

Majoritatea persoanelor obișnuiesc să consume oul de găină. Însă știați cât de benefice sunt ouăle de gâscă?

Aflați din rândurile următoare care sunt nenumăratele beneficii ale oului de gâscă, care este timpul exact de fierbere al unui astfel de ou, dar și o rețetă pe care o puteți prepara cu ușurință în fiecare dimineață.

 

Consumul oului de gâscă

Oul de gâscă are o mărime de cât trei ouă de găină, iar gustul este mult mai bogat și mai intens, față de acesta.

Același lucru este valabil și în ceea ce privește nutrienții pe care ii conține, fiind multiplicați datorită mărimii sale.

Un ou normal de gâscă, cântărește aproximativ 144 de grame și conține 266 de calorii. În schimb, odată cu consumul unui ou de gâscă, veți oferi organismului vostru 20 de grame de proteine și de acizi grași, dar și 2 grame de carbohidrați.

Persoanele care consumă în mod obișnuit ou de gâscă, își asigura doza zilnică recomandată de calciu (9%), vitamina A (19%), fier (29%) și de seleniu (53,1 mg).

De asemenea, acesta oferă și sursă bogată de carotenoide și luteine, numai bune pentru întreținerea sănătății ochilor și a pielii. Pe lângă toate acestea, oul de gâscă deține în compoziția sa, aproximativ 379 mg de colină, altfel spus, vitamina B8. Doza zilnică recomandată fiind de 425 mg la femei, iar la bărbați de 550 mg. Este o vitamină foarte importantă în dezvoltarea celulelor și a țesuturilor, iar în cazul în care nu consumați acest aliment, riscați să se declanșeze diverse afecțiuni hepatice, care pot afecta și presiunea arterială și funcționarea optimă a sistemului nervos.

reteta cu ou de gasca

Citeste si: Cât timp se fierb borcanele la bain-marie. Care este secretul gospodinelor?

 

Alte beneficii ale oului de gâscă

Cele aproximativ 20 de grame de grăsimi pe care le conține un ou de gâscă, acoperă 30% din necesarul zilnic recomandat. Din aceste 20 de grame, fac parte 5,2 grame de grăsimi saturate, 8,3 grame de grăsimi monosaturate și 2,4 grame de acizi polisaturați.

În plus, acesta conține și 798 mg de acizi grași Omega-3 și 979 mg de acizi Omega-6.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mineralele și vitaminele nu lipsesc nici ele, iar peste 30% din valoarea recomandată zilnic de vitamina A, B9, B12, fier, fosfor și seleniu, o deține un ou de gâscă. Totodată, un oul de gâscă conține 101 grame de apă, în timp ce alte surse bune sunt cele de vitamina B1, E, B6, B5, B8, calciu, magneziu, potasiu, sodiu,

zinc și într-o cantitate mai mică, cupru și mangan.

cum se fierbe oul de gasca tare

Citeste si: Cât timp se fierb dovleceii. Care este secretul gospodinelor?

 

Cât timp se fierbe oul de gâscă

Oul de gâscă poate să fie utilizat în mai multe moduri și nu este chiar deloc greu de preparat.

În ceea ce privește fierberea unui ou de gâscă, timpul poate varia în funcție de cum doriți să fie: moale, mediu sau tare.

Dacă doriți să consumați un ou de gâscă  moale, atunci timp de fierbere va fi de aproximativ 10 minute, în timp ce pentru a fi fiert mediu, trebuie lăsat aproximativ 15 minute, iar pentru ca oul să gâscă să fie tare, îl lăsați la fiert aproximativ 20 de minute.

oul de gasca beneficii

Citeste si: Cât timp trebuie să fierbi legumele pentru ciorbă

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Rețetă de Omletă din ouă de gâscă

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ouă de gâscă (2 bucăți), ceapă galbenă (2 bucăți), un ardei gras verde, ulei de floarea-soarelui (3 linguri), sare de mare (jumătate de linguriță), piper proaspăt măcinat (jumătatea de linguriță și cubulețe de bacon (100 grame).

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să curățați ceapă galbenă și ardeiul gras, să le spălați și să le tăiați julien. Apoi într-o tigaie veți pune legumele și uleiul și le lăsați la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, până veți observa că legumele au început să se înmoaie. În acel moment, veți adăuga și cubulețele de bacon și le veți găti la foc mare, pentru alte 5 minute, în care amestecați continuu. După aceste minute, veți adăuga și ouăle de gâscă bătute foarte bine, la care ați adăugat sare și piper și le veți lăsa la gătit pentru alte 5 minute pe fiecare parte a omletei.

Puteți porționa omleta și o puteți servi cu pâine și legume de sezon. Poftă bună!

cum se fierbe oul de gasca moale

Citeste si: Cât timp se fierbe un CARTOF. Cea mai iubita legumă



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cât timp se fierb dovleceii. Care este secretul gospodinelor?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies