Majoritatea persoanelor obișnuiesc să consume oul de găină. Însă știați cât de benefice sunt ouăle de gâscă?
Aflați din rândurile următoare care sunt nenumăratele beneficii ale oului de gâscă, care este timpul exact de fierbere al unui astfel de ou, dar și o rețetă pe care o puteți prepara cu ușurință în fiecare dimineață.
Consumul oului de gâscă
Oul de gâscă are o mărime de cât trei ouă de găină, iar gustul este mult mai bogat și mai intens, față de acesta. Același lucru este valabil și în ceea ce privește nutrienții pe care ii conține, fiind multiplicați datorită mărimii sale.
Un ou normal de gâscă, cântărește aproximativ 144 de grame și conține 266 de calorii.
Persoanele care consumă în mod obișnuit ou de gâscă, își asigura doza zilnică recomandată de calciu (9%), vitamina A (19%), fier (29%) și de seleniu (53,1 mg). De asemenea, acesta oferă și sursă bogată de carotenoide și luteine, numai bune pentru întreținerea sănătății ochilor și a pielii.
Citeste si: Cât timp se fierb borcanele la bain-marie. Care este secretul gospodinelor?
Alte beneficii ale oului de gâscă
Cele aproximativ 20 de grame de grăsimi pe care le conține un ou de gâscă, acoperă 30% din necesarul zilnic recomandat. Din aceste 20 de grame, fac parte 5,2 grame de grăsimi saturate, 8,3 grame de grăsimi monosaturate și 2,4 grame de acizi polisaturați. În plus, acesta conține și 798 mg de acizi grași Omega-3 și 979 mg de acizi Omega-6.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mineralele și vitaminele nu lipsesc nici ele, iar peste 30% din valoarea recomandată zilnic de vitamina A, B9, B12, fier, fosfor și seleniu, o deține un ou de gâscă. Totodată, un oul de gâscă conține 101 grame de apă, în timp ce alte surse bune sunt cele de vitamina B1, E, B6, B5, B8, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, zinc și într-o cantitate mai mică, cupru și mangan.
Citeste si: Cât timp se fierb dovleceii. Care este secretul gospodinelor?
Cât timp se fierbe oul de gâscă
Oul de gâscă poate să fie utilizat în mai multe moduri și nu este chiar deloc greu de preparat. În ceea ce privește fierberea unui ou de gâscă, timpul poate varia în funcție de cum doriți să fie: moale, mediu sau tare.
Dacă doriți să consumați un ou de gâscă moale, atunci timp de fierbere va fi de aproximativ 10 minute, în timp ce pentru a fi fiert mediu, trebuie lăsat aproximativ 15 minute, iar pentru ca oul să gâscă să fie tare, îl lăsați la fiert aproximativ 20 de minute.
Citeste si: Cât timp trebuie să fierbi legumele pentru ciorbă
Rețetă de Omletă din ouă de gâscă
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ouă de gâscă (2 bucăți), ceapă galbenă (2 bucăți), un ardei gras verde, ulei de floarea-soarelui (3 linguri), sare de mare (jumătate de linguriță), piper proaspăt măcinat (jumătatea de linguriță și cubulețe de bacon (100 grame).
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să curățați ceapă galbenă și ardeiul gras, să le spălați și să le tăiați julien. Apoi într-o tigaie veți pune legumele și uleiul și le lăsați la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, până veți observa că legumele au început să se înmoaie. În acel moment, veți adăuga și cubulețele de bacon și le veți găti la foc mare, pentru alte 5 minute, în care amestecați continuu. După aceste minute, veți adăuga și ouăle de gâscă bătute foarte bine, la care ați adăugat sare și piper și le veți lăsa la gătit pentru alte 5 minute pe fiecare parte a omletei.
Puteți porționa omleta și o puteți servi cu pâine și legume de sezon. Poftă bună!
Citeste si: Cât timp se fierbe un CARTOF. Cea mai iubita legumă