Află cum poți prepara cea mai gustoasă răcitură.
Iarna este anotimul în care mâncărurile tradiționale sunt la mare căutare. În timpul sezonului rece, românii se îndreaptă către preparatele care conțin carne de porc, deși unele voci afirmă că nu ar fi cea mai indicată dacă țineți la sănătate.
Specialiștii spun însă că atâta timp cât este consumată cu moderație, carnea de porc este un aliment recomandat, mai ales în sezonul rece, întrucât aduce un aport semnificativ de proteine, care ne ajută să facem față schimbărilor climatice mai ușor.
Cât timp se fierbe răcitura
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe lintea. Cum prepari cea mai gustoasă linte
Tradiţionala răcitură de porc sau piftia, așa cum este denumită în popor, din carne de porc, aromată cu usturoi, consistentă şi gustoasă, este preparatul favorit al românilor pe timp de iarnă.
Iată care sunt secretele pe care trebuie să le știți pentru a obține o piftie perfectă cu usturoi!
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe sucul de roșii
Ingrediente pentru reteta de piftie cu usturoi
- – 2 picioare de porc;
- – 4 catei de usturoi;
- – o telina;
- – un morcov mediu;
- – un pastarnac;
- – un rasol de porc;
- – sare si piper, dupa gust.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: DESCOPERĂ: Câte calorii are o banană și cum te pot ajuta dacă le adaugi în dieta ta
Cât timp se fierbe piftia
Fierbeți carnea de porc alături de legumele alese și condimentați-le cu piper.
Amestecați supa obținută cu usturoi pisat. Turnați usturoiul, treptat, peste bucățile de carne dezosată.Răcitura se va fierbe timp de 2-3 ore la foc mic. Timpul de fierbere însă poate varia în funcție de cantitatea de apă, dar și de calitatea cărnii.
Puneți supa obținută la frigider și lăsați-o până observați că devine gelatinoasă.
Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe un porumb. Care este procedura corectă
Ponturi pentru răcitură
1.Pentru a se putea închega singură, fără a fi nevoie să adăugați gelatină din comerț, trebuie să puneți cât mai multe oase de porc.
2.Adăugați mai multe bucăți de carne macră, pentru ca răcitura să aibă o aromă mai puternică.
3.În timp ce fierbe supa care se va transforma ulterior în răcitură, trebuie să îndepărtați spuma care se va forma deasupra.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului
4.După ce ați înlăturat spuma, adăugați treptat legumele și condimentați cu boabe de piper.
5.Răcitura va fi mult mai gustoasă dacă folosiți piper întreg, nu măcinat.
4.Indicat ar fi să desprindeți carnea de pe os când aceasta este la fiert. Legumele trebuie puse pe fundul vasului și tocate în prealabil, în funcție de preferințe.
5.Nu puneți usturoiul tocat în momentul în care supa a atins punctul de fierbere. Cel mai bine ar fi să îl presărați în oală la final, atunci când supa începe să se mai răcească.
Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor