Părul este o modalitate ideală de a ieși în evidență stilul și personalitatea fiecărei persoane. De fiecare dată când cineva vrea să își facă o schimbare radicală de look, schimbarea părului este prima pe listă.
Procesul chimic de decolorare a părului constă în îndepărtarea pigmentul părului, indiferent dacă este un pigment natural sau artificial. Totodată, este un proces ireversibil, adică nu mai putem reveni la culoarea naturală decât dacă decidem să ne vopsim din nou. Sorin Strătulat, un celebru hairstylist, a vorbit într-un videoclip postat pe contul personal de YouTube despre procesul de decolorare a părului.
“Decolorantul elimină pigmentul natural sau artificial din firul de păr.
Reguli pentru o decolorare corectă a părului
Alegerea unui oxidant potrivit
Oxidanții sunt de 3%, 6%, 9% sau 12%, și pot fi aleși în funcție de nuanța dorită.
“Decolorantul de păr este de mai multe feluri, există inclusiv fără amoniac. Cel mai clasic și la îndemână este decolorantul sub formă de pudră, cel care se amestecă cu oxidant. Însă, dacă decolorați pielea capului, aici vreau să trag un mare semnal de alarmă. Oxidantul nu are voie să fie mai mare de 6%, pentru că altfel puteți să faceți arsuri care se lasă cu cruste, cu sângerări și cu vindecări, iar în cazuri extreme cu zone fără păr, și nu cred că vă doriți acest lucru”, a
specificat specialistul.Citeste si: Testul de porozitate a părului. ”Puteți vedea densitatea în funcție de o coadă.”
Citeste si: Semne că părul tău este potențial nesănătos
Procesul făcut doar la un profesionist
Este mereu recomandată decolorarea făcută la un profesionist, deoarece acasă se pot produce accidente care se sfârșesc mai apoi cu salvare, din cauza unei alergii foarte puternice, un șoc de contact din cauza produsului.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
”Întotdeauna când vreți să vă decolorați este recomandat să vă faceți la profesionist, nu să vă faceți acasă pentru că s-ar putea să nu iasă bine și să se lase cu chemat salvarea, deoarece se poate face o alergie foarte puternică, un șoc de contact din cauza produsului.
Respectarea timpilor de acționare
Întotdeauna trebuie să respectați timpul de acționare, care ajunge până la 35 de minute. La final, se poate observa că părul devine mai subțire și mai fragil decât la început. Acest lucru este normal după un proces chimic, iar partea bună este că părul își poate reveni rapid dacă este îngrijit corespunzător.
“De asemenea, trebuie să respectați timpii de acționare pentru că veți observa că decolorarea ia din straturile firului de păr. Deci, la finalul decolorării, indiferent de cât de bună este făcută o decolorare, părul vostru va fi mai subțire decât atunci când ați început. Așadar, dacă veți lăsa mult prea mult produsul pe firul de păr, s-ar putea să se topească de tot părul, și nu cred că ăsta este rezultatul pe care îl doriți. În principiu, alegem decolorarea dacă ne dorim o nuanță radical mai deschisă decât culoarea părului nostru”, a mai spus hairstylist-ul.
Citeste si: Cele mai eficiente 5 măști pentru păr
Citeste si: Cum să îți decolorezi părul acasă. „S-ar putea să te trezești cu niște surprize”
Neutralizarea produsului
Neutralizarea produsului este un pas important în decolorare, pentru că acesta continuă să lucreze și să erodeze firul de păr, chiar și după ce a fost spălat cu șampon și clătit. Așadar, produsul continuă să își facă treabă, ducând la stricarea părului dacă nu este neutralizat în mod corect.
” Totodată, neutralizați foarte bine produsul de decolorare, pentru că dacă nu o faceți, să știți că el continuă să lucreze și să erodeze firul de păr și după ce l-ați spălat doar cu șampon și l-ați clătit foarte bine. El continuă să își facă treaba, evident că nu vizibil, dar veți vedea că se tot strică părul, și datorită unei neutralizări incorecte se va întâmpla acest lucru”, a încheiat el.
Citeste si: Cum să îți usuci corect părul. ,,O să capete mai mult volum”
Citeste si: Ce se poate întâmpla dacă torni puțină votcă în șampon. Află și tu secretul