Cât timp se lasă hainele în clor. Trucuri banale ca să le cureți corect și să arate impecabil

Trucuri banale ca să le cureți corect și să arate impecabil
Trucuri banale ca să le cureți corect și să arate impecabil

Iată cât timp trebuie să lași hainele la înmuiat și cum poți să cureți rapid și corect articolele vestimentare preferate.

Când vine vorba de hainele preferate, acestea au nevoie de o îngrijire aparte, iar atunci când murdăria se încăpățânează să dispară, curățatul articolelor vestimentare devine din ce în ce mai greu. Există numeroase metode prin care poți să scapi de diverse pete din țesătură, iar toate aceste lucruri le poți face chiar la tine acasă, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Una dintre cele mai ușoare metode pentru a scăpa de petele nedorite, mai ales când vorbim de hainele deschise la culoare, este să lăsăm  articolele vestimentare la înmuiat în clor, însă chiar și acest lucru trebuie făcut cu grijă, pentru

a nu deteriora țesătura.

Cât timp se lasă hainele în clor, de fapt

Citește și: Top 7 ținute de toamnă pentru a aborda un stil franțuzesc

Cât timp se lasă hainele în clor.
Cât timp se lasă hainele în clor.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Ești o persoană friguroasă? Top 3 lucruri pentru persoanele care nu suportă frigul

În momentul în care ne dorim un rezultat rapid, mai ales când vine vorba de articolele vestimentare albe, înălbitorul de rufe este o metodă eficientă pentru eliminarea petelor dificile, având, totodată, și rolul de a dezinfecta. Chiar și așa, trebuie să știți că articolele vestimentare lăsate mult timp în clor se pot deteriora, iar ulterior rezultatul nu va fi nici pe departe cel pe care vi l-ați dorit, ba chiar nu veți mai putea să îmbrăcați hainele preferate.

Indiferent de pata sau murdăria de pe acestea, articolele vestimentare nu trebuie lăsate în clor mai mult de o oră, iar, de regulă, este suficient să le lași la înmuiat aproximativ 30 de minute. Dacă vorbim despre rufele din materiale delicate, cu atât mai mult trebuie să fim atenți la acest timp, pentru ca întreaga țesătură să nu aibă de suferit. Totodată, înainte de a lăsa rufele în clor, asigură-te că ai pus suficientă apă, pentru a nu fi foarte concentrat și a nu deteriora structura hainelor. 

Cum se curăță corect hainele albe pentru a scăpa de pete

Cât timp se lasă hainele în clor.
Cât timp se lasă hainele în clor.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Conflictul dintre Rebecca și Criss ia amploare! „Îmi zici tu mie așa ceva?!”. Andreea Mantea ia o decizie drastică! Aflați ce se întâmplă în episodul de vineri, 27 septembrie, de la 10:00 și 16:30, în „Casa iubirii”, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică- stirilekanald.ro

Este foarte rapid să scapi de anumite pete  nedorită de pe hainele tale, însă cel mai important este să identifici tipul de pată de pe articolul vestimentar. Există câteva metode simple prin care poți să scapi de urmele nedorite, astfel, dacă te confrunți cu petele de grăsime, poți folosi un săpun lichid sau un detergent de vase pe care să-l aplici direct pe pată și să freci cu periuța de dinți.

Dacă articolele tale vestimentare sunt pătate de sânge, poți să înmoi haina în apă rece și să aplici apă oxigenată deasupra, apoi să aștepți câteva minute. Petele de iarbă sunt foarte ușor de scos dacă prepari o soluție din două părți de apă și o parte de oțet, apoi o aplici peste pată și freci ușor cu periuța de dinți. Se pot întâmpla și diferite accidente atunci când bem cafea, iar acestea pot fi îndepărtate ușor cu apă rece și detergent lichid pentru rufe.
Acum este foarte ușor să scapi de toate petele nedorite de pe hainele tale albe, însă este foarte importantă și temperatura la care spălați hainele, dar și timpul indicat pe fiecare etichetă, în funcție de material. Pentru a păstra de fiecare data albul natural al hainelor tale, cel mai bine ar fi indicat să le speli separat de rufele colorate și chiar poți adăuga bicarbonat de sodiu pentru a intensifica efectul de albire, pe lângă detergentul special pentru haine albe. Clătirea este la fel de importantă pentru a ajuta să îndepărtezi orice urmă de detergent. Cu doar câteva trucuri, poți avea grijă de toate hainele preferate, fără să le deteriorezi. Bucură-te cât mai mult timp de hainele tale și nu le arunca atunci când una din pete nu se curăță ușor. 

Trucuri banale ca să le cureți corect și să arate impecabil
Trucuri banale ca să le cureți corect și să arate impecabil[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

5 articole de bază pe care ar trebui să le ai în garderoba ta

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Finalul trilogiei „Moromeții” debutează cu fast la Teatrul Național București pe 13 noiembrie

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

De ce s-au despărțit, de fapt, Patrick și Nona! Ce i-a făcut să-și spună „adio”: „De acolo a început...”

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies