Cu toții știm că de pe masa de Crăciun nu au cum să lipsească nenumărate preparate tradiționale cum ar fi, salata de boeuf, toba, piftia, cozonacul, sarmalele și multe alte bunătățuri. Cu toate acestea, pentru că nu sunt servite imediat, riscă să se degradeze.
Iată cum pot fi păstrate la frigider cât mai mult timp. Mulți români fac această greșeală și riști ca preparatul tău să ajungă la coș.
Citește și: Cum să obții o frișcă perfectă. Care este ingredientul secret
Cât rezistă la frigider salata de boeuf, toba sau piftia
Preparatele care sunt realizate în casă, proaspete, nu rezistă foarte mult timp, nici măcar dacă le puneți în frigider. Acest lucru este valabil și în cazul tobei de porc, care nu poate fi ținută prea timp la frigider, oricât de bine ar fi fost fierte organele din care a fost preparată.
Majoritatea gospodinelor fac o greșeală care le constă uneori preparatul în totalitate, acela de a-l pune la păstrare în frigider, fără ca acesta să fie afumată.
Dacă vreți să nu se degradeze, după gătire, sfatul de care trebuie să țineți cont este acela de a acoperi cu un prosop gros toba, evitând astfel mucegaiul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Toba trebuie să fie păstrată la frigider maxim o săptămână, după ce a fost început, iar dacă vă doriți să o consumați în restul anului, congelatorul este o soluție bună.
Citește și: Ce trebuie să pui în maioneză dacă s-a tăiat. Ingredientul se află în bucătăria tuturor gospodinelor
Ce nu trebuie să faci niciodată când vine vorba de salata de boeuf
Atunci când vine vorba despre salată de boeuf, gospodinele trebuie să țină minte că niciodată nu trebuie pusă neacoperită în frigider.
Pe lângă acestea, nu se servește după mai mult de 48 de ore de la preparare, deoarece se creează o crustă, iar acesta este un semn și trebuie să vă dați seama că nu mai este bună de mâncat.
Friptura de porc este un alt aliment care prezintă un risc ridicat de alterare, nu se ține mai mult de 48 de ore la rece.
Secretul piftiilor servite și după 5-6 zile
După masa bogată din prima zi de Crăciun, gospodinele trebuie să aibă în vedere și piftiile care se strică imediat.Pentru păstrarea și după 5-6 zile de la preparare, secretul constă într-un container închis, cum ari fi o cutie de plastic, formă de sticlă sau ceramică acoperită cu folie alimentară de plastic.