În România, ciorba este unul dintre preparatele care nu lipsesc din meniul de zi cu zi. Aceasta are un aport mare de vitamine și oferă senzația de sațietate.
De cele mai multe ori, românii obișnuiesc să gătească ciorbă pentru mai multe zile, dar există totuși câteva reguli după care să ne ghidăm.
Ciorba, nelipsită de pe mesele românilor
Citeste si: Cât l-a costat pe un român un burger, pe insula Thassos, în Grecia
Ciorba este o opțiune foarte bună pentru felul întâi al unei mese.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cât timp se poate ține ciorba la frigider
Citeste si: Cum scăpăm de mirosul din coșul de gunoi. Care este trucul cu absorbante
În funcție de felul ciorbei, o putem păstra la frigider, pentru perioade diferite de timp. Ciorbele și supele trebuie să fie păstrate la temperaturi între 2 și 4 grade Celsius. Acest preparat poate fi și un aliat împotriva răcelilor, deoarece conține mulți nutrienți. În funcție de sortimentul de ciorbă, trebuie să știm cât timp o putem depozita la rece. În cazul ciorbelor preparate cu acrituri, precum borșul acru, pot fi depozitate la frigider pentru un interval mai mare de 24 de ore.
De asemenea, putem păstra la frigider ciorba de legume maximum 48 de ore. Dacă ați gătit ciorbă sau supă de pui, trebuie să știți că aceasta poate sta în frigider mai bine de 48 de ore. Supa de ciuperci este una dintre supele care pot fi depozitate mai puțin timp la frigider, mai exact, mai puțin de 24 de ore. Așadar, ar fi indicat ca acest tip de supă să fie gătit doar pentru o zi, fiind consumată în aceeași zi.Care este ciorba care rezistă cel mai mult la frigider
În cazul în care doriți a pentru câteva zile, să nu mai aveți grija preparării unei noi ciorbe, puteți opta pentru o ciorbă de porc sau vită. Aceste ciorbe sunt preferate de către români, pentru gustul lor extraordinar. Mai mult, pot fi lăsate în frigider chiar și 72 de ore, deoarece își păstrează compoziția.