Pe masa de Paște se pot regăși și sarmalele. Însă știați cât trebuie să le ținem la cuptor?
Aflați din rândurile următoare cât timp trebuie
Cât timp trebuie să fierbi sarmalele?
Timp de fierbere pentru sarmale poate varia în funcție de ingredientele pe care le alegi. Prin urmare, nu va trebui să fierbi carnea de curcan pentru o perioadă lungă de timp.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cât timp se țin sarmalele la cuptor
Pentru românii de Paște, sarmalele, împreună cu ouăle roșii, mielul și pasca, sunt ingrediente obligatorii. Majoritatea gospodinelor din România fac sarmale în această perioadă, indiferent dacă sunt din Moldova, Ardeal sau Transilvania. Nu toată lumea este conștientă de timpul necesar pentru ca sarmalele să fie fierte în cuptor, în ciuda faptului că sunt servite la fiecare sărbătoare. O porție de sarmale la cuptor cu mămăliguță caldă și smântână ar fi o surpriză pentru oricine. Sarmalele sunt bune învelite în foi de varză murată și coapte încet la cuptor, dar există multe alte moduri de a le prepara.
De menționat este și faptul că timpul de fierbere variază în funcție de cuptorul fiecăruia, precum și de cât de repede fierbe varza. Sarmalele trebuie să fiarbă în cuptor timp de aproximativ douăzeci și cinci de ore, la o temperatură de 140-150 de grade Celsius. Cu toate acestea, după cum am menționat anterior, o serie de factori pot afecta timpul de fierbere. În primele treizeci de minute, temperatura cuptorului trebuie să fie crescută la 180 până la 200 de grade Celsius.
În ce se fierb sarmalele cel mai bine
Sarmalele nu sunt atât de dificile de gătit. Detalii minore sunt suficiente pentru a obține un rezultat satisfăcător. Când sarmalele sunt scoase din oala de lut, se rup, ceea ce este o problemă cu care se confruntă gospodinele. Frunzele de varză întregi și tocate trebuie puse pe fundul oalei de lut pentru a evita această problemă. Varza tocată poate fi pusă printre sarmale, de asemenea. Când sunt gătite, vor rămâne în formă întreagă, așa că nu se vor desface. Pentru a face sarmale la cuptor, vom avea nevoie de o oală termorezistentă, cum ar fi cea din lut sau ceramică.
Ce cantități de ingrediente trebuie să folosiți pentru a face sarmale?
Cât orez se pune la un kilogram de carne
Pentru ca sarmalele să fie delicioase, trebuie să existe un echilibru între cantitatea de carne și orez folosită. Procentul corect de orez pentru fiecare kilogram de carne este de 100 de grame. Acest lucru va garanta o compoziție bine legată, pufoasă și suculentă pentru sarmale. Sarmalele vor deveni prea tari dacă adaugi prea mult orez sau prea puțină compoziție.
Ai nevoie de 300 de grame de orez, 3-4 verze murate, 250 până la 300 de grame de bulion sau pastă de roșii, 2 cepe și 2 morcovi. După ce adăugați ciuperci sau stafide, reduceți cantitatea de orez.
Ai nevoie de aproximativ 2 kilograme de carne de porc sau amestec de vită pentru a face 100 de sarmale. De asemenea, ai nevoie de 200 de grame de orez. 3-4 verze ar trebui să fie suficiente, în funcție de calitatea foilor. Veți adăuga restul ingredientelor în funcție de cât de condimentate îți plac sarmalele.
Câtă carne trebuie să ai pentru 100 de sarmale
Ai nevoie de două kilograme de carne de porc pentru a face 100 de sarmale. Dacă alegi să faci sarmale dintr-un amestec de carne tocată de vită și porc, vei folosi aceeași cantitate. Sarmalele de curcan sau de pui vor include 1,5 kilograme de carne tocată și 150 de grame de orez. Dacă proporția de carne și orez este aceeași ca la porc, sarmalele vor fi mai uscate, deoarece are mai puțină grăsime.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.