Ciorba de burtă iese delicioasă, dacă știți cum să fierbeți corect organele pe care le folosiți. Iată câteva trucuri, pentru cea mai gustoasă ciorbă de burtă.
Unul dintre preparatele specifice bucătăriei românești este și ciorba de burtă. Nu toată lumea știe însă cum să prepare această mâncare, ca să iasă gustoasă și fără să miroasă
Trucuri pentru cea mai bună ciorbă de burtă
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe burta prefiartă
Cât timp se fierbe burta de vită
Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp trebuie să fierbi legumele pentru ciorbă
Dacă vă numărați printre persoanele care agrează ciorba de burtă, dar nu ați avut curaj să o preparați acasă până acum, noi vă învățăm cum trebuie să procedați.
Unul dintre cele mai importante aspecte este modul în care fierbeți carnea și burta de care aveți nevoie pentru ciorbă.
De asemenea, fiți atente și la ce bucăți de carne folosiți. Pentru o ciorbă de burtă perfectă, aveți nevoie și de o supă de carne.
Aceasta se prepară, de obicei, din picioare de porc sau de vițel. Bineînțeles că, împreună cu bucățile de carne, veți pune la fiert și legumele, dar și fâșiile de burtă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ideal este să cumpărați burtă proaspătă de vită și genunchi de vită, cu tot cu tendoane.
Dacă preferați să luați burtă prefiartă congelată, o lăsați mai întâi să se decongeleze, o spălați în apă rece și o puneți în ciorbă, cu 30 de minute înainte de a stinge focul.
În cazul în care genunchii de vită au și măduvă, trebuie să astupați orificiul cu sare, ca să nu iasă în timpul fierberii.
În apa în care fierbeți burta și genunchii, puteți să puneți și puțină carne de vită, pentru un gust și mai bun. După ce se fierbe, o scoateți din apă, o tăiați în fâșii subțiri și o puneți apoi în ciorbă.
Într-o oală mai mare, puneți genunchii și burta în 5 litri de apă cu sare și lăsați-le să fiarbă pe foc mic, timp de două ore.
În timpul acesta, trebuie să spumați apa de mai multe ori. De-abia după aceste două ore, puteți să adăugați și legumele.
Acoperiți oala parțial cu un capac și lăsați totul să fiarbă pe foc mic, până când atât legumele, cât și burta sunt fierte bine.
Apoi scoateți burta și genunchii, lăsați-le să se răcească și tăiați burta în fâșii subțiri. La fel faceți și în cazul tendoanelor de pe genunchi. Fâșiile le veți pune înapoi în ciorbă și le fierbeți încă o jumătate de oră.
Ce legume folosim la ciorba de burtă
Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește chili con carne, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă
Cât se fierbe burta de vită la oala sub presiune- 45 minute
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ
Acum, că ați aflat secretele felului în care se fierb carnea și burta, trebuie să știți și cum să procedați în cazul legumelor.
Pentru ciorba de burtă, nu se folosesc aceleași legume ca la o ciorbă clasică. Astfel, veți avea nevoie doar de morcovi, țelină, ceapă și pătrunjel.
Aveți grijă că legumele se scot din ciorbă, după ce au fiert. Se folosesc doar pentru gust, dar nu au ce căuta în preparatul final.
Ciorba de burtă se acrește fie cu oțet, fie cu zeamă de lămâie. De asemenea, aveți nevoie de smântână, de gălbenușuri, dar și de usturoi.