Porumbul fiert este unul dintre preparatele dragi ale copilăriei. Iată cum trebuie să-l fierbi, ca să obții acel gust deosebit.
În copilărie, porumbul fiert reprezenta o adevărată delicatesă. Bunicii îl culegeau direct de pe câmp și îl fierbeau în curte, într-un tuci mare. Dacă vă este dor de gustul autentic al porumbului fiert, preparați-l și dumneavoastră acasă. Trebuie să știți însă câteva trucuri, ca să nu dați greș.
Cum se fierbe corect porumbul
Înainte de a vă apuca să fierbeți porumb, aveți grijă ce fel de porumb cumpărați.
Porumbul fiert poate fi o mâncare de sine stătătoare sau îl puteți servi pe post de gustare. Se face foarte repede și dacă îi puneți și puțin unt, se va transforma într-un adevărat deliciu.
Ingrediente:
- porumb
- apă
- sare
Mod de preparare:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Curățați porumbul de frunze și de mătase, dar aveți grijă să nu le aruncați, pentru că veți avea nevoie de ele. Într-o oală mai mare, începeți să așezați frunzele, apoi știuleții. Puteți să puneți și mătasea.
Deasupra trebuie neapărat să puneți din nou frunze. Ca să vă iasă porumbul perfect, nu uitați să puneți sare în apa în care îl fierbeți.
În acest fel, porumbul va fi fraged și mult mai gustos. Apoi turnați apă, până veți acoperi în totalitate porumbul. Puneți și un capac și fierbeți porumbul pe foc mic, aproximativ 20 de minute, calculate din momentul în care apa începe să clocotească.
Beneficiile porumbului fiert
După ce s-a fiert, porumbul se lasă în oală, să se răcorească. Nu îl scoateți din apă, pentru că se va usca.
După ce s-a răcit de tot, îl puteți pune în caserole și îl puteți băga în frigider.Porumbul fiert se servește cu puțin unt deasupra. Dacă vreți să aibă un gust și mai intens, puteți să-i presărați pudră de usturoi, fulgi de chilli sau chiar parmezan ras.
Pe lângă faptul că este extrem de gustos, porumbul fiert aduce și o grămadă de beneficii organismului. Are vitaminele B și C, fibre, proteine, magneziu, dar și potasiu.
În plus, porumbul conține doi antioxidanți extrem de importanți: zeaxantina și luteina. Aceștia vă ajută să vă mențineți tânără mai mult timp. Consumul de porumb fiert va conferi pielii un aspect luminos, iar vederea dumneavoastră se va îmbunătăți.
Datorită fibrelor pe care le conține, porumbul este indicat atunci când aveți probleme cu digestia. De asemenea, scade colesterolul din sânge și ajută la reducerea riscului unui atac de cord.
Și în cazul în care suferiți de anemie, tot porumbul fiert vă poate ajuta, pentru că are o cantitate impresionantă de fier.