Mama Geta a dezvăluit cât costă un kilogram de carne de miel de la stâna familiei.
Mama Geta este cunoscută pentru afacerile din zona Hațegului, iar familia Sterp este îndrăgită pentru toată munca depusă în creșterea animalelor și pregătirea mâncării tradiționale din zonă.
Cât costă un kilogram de carne de miel de la stâna mamei Geta
Sărbătorile pascale bat la ușă, așa că mama Geta, cunoscută pentru munca la stână, a dezvăluit cât trebuie să scoți din buzunar dacă îți dorești să ai pe masa de sărbători un preparat din miel.
Familia cunoscutul interpret, Culiță Sterp, împarte de fiecare dată cu urmăritorii toate momentele din familie, dar și cele legate de muncă, iar Getuța este implicată cu totul în acest tip de activitate și nu ezită mereu să scoată în evidență care este întreg procesul până la un produs finit. „Noi avem câteva sute de oi, la stână, două turme, e muncă multă. Se vinde bine carnea de miel, mai ales de vreo 5 ani, se dă bine în tot cursul anilor.
Anul acesta carnea de miel nu trebuia să fie mai scumpă, pentru că porumbul s-a ieftinit, a scăzut după ce a fost adus și din Ucraina. Dimpotrivă, carnea trebuia să scadă cu 10 lei kilogramul. Anul trecut un kilogram de porumb era vreo 1,4 lei, în 2024 l-am luat cu 0,7 lei, la jumătate de preț. Carnea de miel s-a scumpit pentru că cerința e mare, iar oferta este mică, s-au împuținat în țară turmele de oi”, a povestit mama Geta, conform Playtech.ro.
Mama Geta a decis să nu urce prețul cărnii de miel în acest an
Prețurile au crescut la aproape toate alimentele, iar mâncarea tradițională, alimentele bio sau animalele crescute în curte și-au crescut considerabil prețul față de anii trecuți. Cu toate acestea, mama Geta nu a vrut să sară de prețul pieții și să nu vândă produsele cu o diferență foarte mare față de anii trecuți, pentru a-și putea permite orice buzunar. “Dacă la piață un kilogram de carne de miel costă cam 60 de lei, noi îl dăm, de acasă, cu 45-50 de lei kilogramul”, a mai spus mama Geta.