Multe persoane își doresc să aibă parte de ouăle perfecte, atunci când vine vorba despre felurile de mâncare pe care aleg să le prepare.
Aceste alimente se pot consuma la micul dejun cu pâine prăjită sau garnitură în salate sau supe. Nu contează neapărat cum sunt servite, deoarece vor fi gustoase oricum!
Reguli de care să ții cont când fierbi ouăle
Atunci când preparăm ouă trebuie să ținem cont de câteva reguli care sunt importante. Ouăle fierte nu se lasă la clocotit în apă, iar după se scot, deoarece există o serie de criterii la care trebuie să fim foarte atenți pentru a obține forma pe care o vrem.
Un prim lucru important de care trebuie să ții cont este legătura cu temperatura apei. Aceste alimente se vor pune la fiert, dar nu în apă fierbinte, pentru că este greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac, fără să știe care sunt consecințele.
În momentul în care apa este fierbinte, oul va avea un șoc, care va duce la fierberea neuniformă, iar specialiștii în bucătărie recomandă ca ouăle să fie fierte în apa rece.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ouăle puse la fiert în același timp nu trebuie să aibă aceeași dimensiune și nici să fie prea apropiate unele de celelalte, deoarece necesită loc pentru a se aerisi. Un alt lucru important este că vasul de bucătărie nu trebuie să fie plin cu apă, deoarece lichidul trebuie să acopere alimentele cu doi centimetri pentru a avea parte de o fierbere așa cum trebuie.
Pentru a împiedica ouăle să se spargă când sunt gătite, puteți adăuga sare sau bicarbonat de sodiu în apă, deoarece ambele sunt de ajutor când vine vorba despre împrăștierea albușului. Dacă există posibilitatea să crape coaja, oțetul alb este foarte util, dar nu mai mult de o linguriță.
Cât timp se fierb ouăle pentru a rămâne moi
Următoarea parte a fierberii ouălor este să vă asigurați că aragazul este setat la o flacără mare. Aceasta înseamnă că apa va fierbe rapid. După ce apa fierbe, aragazul trebuie pus la o flacără mai mică, astfel încât ouăle să nu se gătească prea mult.
Bucătarii au recomandări diferite pentru perioada de timp în care se fierb ouăle. În cazul ouălor care sunt foarte moi și gălbenușul rămâne lichid, durează doar două minute până la fiert, în timp ce acelea care sunt gălbenușuri semi-moi, necesită patru minute. Aveți grijă să nu le fierbeți prea mult timp, altfel vor fi tari.
De cele mai multe ori, dacă îți dorești un gălbenuș moare, dar nu cremos, oul trebuie ținut la fiert aproximativ șase minute. Dacă îl veți ține mai mult de șase minute, preparatul va avea un gălbenuș tare.
Citește și: Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos!