Iată ce cantitate de usutroi se folosește pentru a prepara mujdeiul ca la restaurant. Rețeta, pas cu pas.
Usturoiul este nelipsit atunci când vine vorba despre friptură sau diferite mâncăruri cu carne.
Mujdeiul este considerat cel mai apreciat sos din țara noastră și este nelipsit atunci când vine vorba despre carne, pește sau cartofi prăjiți. Acest preparat este agreat de persoane de toate vârstele și se pregătește extrem de rapid. Iată cât usturoi trebuie să pui pentru a ieși un mujdei ca la restaurant!
În rândurile următoare, iată rețeta celebrului bucătar român, Radu Anton Roman. Regretatul gastronom de origine română nota în lucrarea gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, despre cum se prepară celebrul mujdei în câțiva pași simplu, dar și de cât usturoi este nevoie:
„Sosurile de usturoi sunt răspândite în toata lumea (mousse d’ail!) aşa că s-au rătăcit şi pe la noi vreo două-trei variante.
Citeste si: Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Cea mai simplă și ușoară rețetă de sos aioli
De asemenea, cunoscutul bucătar spunea că mujdeiul se prepară dintr-o căpăţână de usturoi: „La-ndemână e să cureţi o căpăţână de usturoi şi să-i baţi căţeii-n draci într-o „chisarniţă“ de lemn. Potriveşti o linguriţă de sare grunjoasă şi, când totul e o pastă lipicioasă, se adaugă puţină apă. Merge la orice, carne, mămăligă, peşte ”.
Ce mai poți pune în mujdei pentru un gust bun
În unele zone ale țării, unii bucătari mai adaugă și alte ingrediente în mujdei, precum oțet, ulei de floarea soarelui sau mărar.
Citeste si: Cum faci cea mai bună saramură de peşte
Radu Anton Roman mai nota în cartea sa: „orice muică adaugă la pasta de bază – usturoi, sare, apă – o lingură de oţet, o linguriţă de ulei de floarea soarelui
De asemenea, alți bucătari aleg să adauge în mujdei și iaurt pentru a tăia din tăria usturoiului sau chiar lapte bătut, după gust.