Cât va costa cozonacul de Paște în 2023. Românii vor fi surprinși să afle prețul

Cât va costa cozonacul de Paște în 2023. Românii vor fi surprinși să afle prețul
Cât va costa cozonacul de Paște în 2023. Românii vor fi surprinși să afle prețul

Acest Paște va fi probabil mai scump ca niciodată, deoarece prețurile alimentelor au crescut alarmant. După ce prețul tradiționalului miel a crescut, românii trebuie să verifice cât trebuie să plătească pentru o prăjitură dacă vor să o pună pe masă.

Costul ridicat al vieții în România nu mai este o surpriză, ci o sursă constantă de supărare. Oamenii trebuie să cheltuiască de două ori mai mulți bani pentru a cumpăra alimente de bază, ceea ce face ca alte alimente, chiar și carnea de miel, să fie mai scumpe. Cozonacii erau cândva un aliment ușor de mâncat, dar acum prețul poate face din ei un produs de lux.

Citește și: Cele mai frumoase destinații de vacanță de primăvară din Europa

Cât va costa cozonacul de Paște în 2023

Mulți oameni nu-și mai permit să cumpere alimente și mâncăruri, deoarece prețurile din magazine sunt foarte mari. Ei bine, cozonacii nu sunt incluși în lista alimentelor ieftine, având în vedere prețurile de vânzare actuale.

Prețul depinde de aromă, de ingrediente și de magazinul care îl vinde.

Totuși, pentru un kilogram de cozonac, va trebui să plătiți între 90 de lei și 200 de lei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Acest lucru este destul de șocant, dar nu surprinzător, deoarece prețul materiilor prime s-a dublat. Acest lucru înseamnă că românii sunt nevoiți să cheltuiască foarte mulți bani dacă vor să se bucure de o masă de Paște.

Cât ar trebui să coste un kilogram de miel de Paști

Mieii și preparatele din carne de miel sunt un element de bază pe masa de Paște a românilor, dar și prețurile lor au crescut de la apariția inflației. Acest lucru i-a determinat pe unii furnizori să profite și să ceară prețuri mai mari decât media, motiv pentru care președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Arad a declarat la un post de televiziune care ar trebui să fie prețul.

Potrivit acestuia, un kilogram de miel crescut în condiții normale, decente, se vinde cu aproximativ 45-50 de lei. Dacă prețul este mai mic de atât, românii ar trebui să se abțină să îl cumpere.

Prețul mieilor a crescut pentru că animalele plătesc și cheltuielile de întreținere ale fermierilor. Din acest motiv, aceștia trebuie să își recupereze investiția, astfel că prețurile foarte mici le vor provoca pierderi financiare.

Citește și: Rețetă de Friptură cu cartofi wedges și sos alb cu ciuperci. Vei impresiona toți invitații!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rețetă de Mini ruladă de ciocolată. Un desert preparat cu ușurință!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Gökçe Eyüboğlu, care joacă rolul Sanem în producția „Tablou de familie”! Cum arăta celebra actriță în anul 2010, la început de carieră

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies