Gogoașa este desertul preferat în special de către copii și nu numai. Însă știați de câtă drojdie aveți nevoie pentru a rezulta cele mai pufoase gogoși?
Aflați în rândurile următoare câtă drojdie trebuie pusă mai exact, la 1 kilogram de făină, atunci când vine vorba despre prepararea gogoșilor, dar și care este secretul pentru cele mai pufoase gogoși. În plus, descoperiți și o rețetă ușor de preparat, care cu siguranță vă va surprinde plăcut.
Câtă drojdie se pune la 1kg de făină pentru gogoși?
Pentru a obține întotdeauna gogoșile pufoase pe care le dorim, trebuie să știm câtă drojdie trebuie să folosim. Gogoșile se mai numesc și pancove și se prepară foarte simplu fiind practic imposibil să nu vă iasă bine.
În cazul în care doriți să preparați gogoșile cu drojdie uscată, trebuie să știți faptul că puteți utiliza un plic pentru 500 de grame de făină.
Prin urmare, pentru 1 kilogram de făină, se vor pune două plicuri de drojdie uscată, adică 14 grame. În cazul făinii utilizate, pentru a avea gogoși cât mai pufoase, se recomandă ca făina să fie cea pentru cozonac, însă se poate folosi orice fel de făină.
Iar în cazul în care vă doriți să preparați gogoșile cu drojdie proaspătă, trebuie să știți faptul că puteți utiliza doar un singur cubuleț la 1 kilogram de făină. Astfel, gogoșile vor ieși pufoase și delicioase doar cu 25 de grame de drojdie proaspătă.
Citeste si: Când se bea ceaiul verde? 2 căni pe zi sunt suficiente ca să te bucuri de beneficiile lui
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum să faci gogoși pufoase și gustoase
Secretul pentru cele mai pufoase și gustoase gogoși este unul cât se poate de simplu, exact așa cum este și rețeta. Totul ține de modul în care veți modela și tăia gogoșile.
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : făină albă de calitate superioară (500 g), lapte (300 ml), unt la temperatura camerei (30 g), zahăr alb (30 g), drojdie proaspătă (25 g), 2 ouă, coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală, un praf de sare și ulei pentru prăjit.
Citeste si: Cu ce se mănâncă fructul dragonului, cunoscut sub numele de Pitaya
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pune făina într-un castron destul de încăpător, peste care veți adăuga aproximativ 9 grame de sare și le veți amesteca foarte bine. Apoi veți pune și zahărul și veți continua să amestecați, pentru ca întreaga compoziție să se omogenizeze.
Se recomandă ca zahărul alb să fie înlocuit cu 4 plicuri de zahăr vanilat, pentru ca aroma gogoșilor să fie una mai intensă. Apoi vom trece la pasul următor, și anume la încălzirea de scurtă durată a laptelui, pe care îl vom amesteca împreună cu gălbenușurile de la cele două ouă, coaja pe care ați ras-o de la o lămâie, untul pe care l-ați topit, dar și drojdia. Amestecați toate aceste ingrediente foarte bine.
Veți turna apoi compoziția în bolul cu făină și omogenizați. Va rezulta un aluat, pe care îl veți scoate pe masă și veți începe să îl modelați timp de aproximativ 10 minute. Astfel, glutenul din făină se va lega mai bine, iar gogoșile vor avea mai mult volum. După acest interval de timp, aluatul se va pune înapoi în castron, pe care îl veți acoperi cu o folie de plastic și îl veți lăsa să se odihnească timp de alte 10 minute. Țineți cont totuși, ca aluatul să nu dospească.
Citeste si: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a slăbi
După trecerea celor 10 minute, aluatul obținut trebuie împărțit în 12 bucăți egale, fiecare parte fiind formată cu mâna, sub formă de bilă. Toate acestea se vor face pe tăvile care au fost unse înainte cu ulei și pe care le veți acoperi cu folie de plastic. Aluatul poate să fie întins, iar gogoșile se pot forma cu ajutorul unui pahar. Se vor lăsa la dospit pentru câteva minute, pentru a ieși mai rotunjoare la final.
Apoi veți pune într-o tigaie, uleiul la încins și veți prăji gogoșile pe ambele părți. După ce sunt gata, gogoșile se vor scoate pe un șervețel, scăpând astfel de excesul de grăsime pe care îl au.
Rețeta de gogoși pufoase și delicioase este gata și se pot servi simple sau cu zahăr pudră pe deasupra. Poftă bună!
Citeste si: Ce poți să mănânci când te doare stomacul