Câtă sare se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Câtă sare se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Câtă sare se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Mai sunt doar câteva săptămâni până la Crăciun, iar gospodinele au început să își facă planuri pentru pregătirea mesei tradiționale. Este cunoscut faptul că de pe mesele românilor nu lipsesc sarmalelor, dar nu mulți știu care este cantitatea corectă de sare care se pune în acest preparat.

Iată câtă sare se pune în sarmale și care este greșeala pe care o fac multe gospodine. Mai jos vei găsi ingredientele pentru cele mai bune sarmale.

Citește și: Rețetă de Backlava. Un desert ușor de pregătit, perfect pentru orice sărbătoare!

Câtâ sare se pune în sarmale

În perioada aceasta se pregătesc doar preparate de post, iar gospodinele se gândesc deja ce preparate gustoase vor pregăti pentru mesele tradiționale în familie.

În fiecare an, sarmalele sunt nelipsite din casele românilor.

Românii din toate zonele țării apreciază acest preparat, deși se prepară destul de rapid, multe gospodine nu știu care este cantitatea de sare care se adaugă.

Înainte de a pregăti sarmalele, trebuie să țineți cont de anumite reguli. De obicei, cele mai gustoase sarmale sunt cele făcute din carne de porc și fierte în oala de lut.

Este foarte important să amestecați carnea de porc tocată cu ceapa călită și orezul, într-o tigaie cu puțin ulei încins.

Un alt truc pentru a realiza sarmalele constă în spargerea unui ou în compoziția de carne, orez și legume, iar în acest mod compoziția va fi mai legată și nu se va desface în timpul fierberii.

 Foile de varză murată de la sarmale sunt sărate, de aceea trebuie spălate bine și puse pentru puțin timp la desărat.

Drept urmare, atunci când preparați sarmalele, trebuie să fiți atenți câtă sare puneți în amestec, pentru că s-ar putea să iasă prea sărate dacă adăugați mai multă. Pentru a nu avea surprize la final, este bine să lăsaţi varza murată puţin în apă rece, pentru a mai ieşi din sare.

Rețetă sarmale tradiționale în foi de varză murată

Cele mai gustoase sarmale sunt cele cu carne tocată de porc, învelite în foi subțiri de varză murată.

Dacă vă doriți un plus de savoare, multă lume adaugă și kaiser, ciolan afumat, cârnați sau costiță.

 Greșeala pe care o fac multe gospodine
Greșeala pe care o fac multe gospodine[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure. Desertul nu necesită coacere!

Ingrediente

-500 g carne tocată de porc (mai grasă)

-1 ceapă medie tocată.

-50 g orez.

-2 linguri de ulei.

-sare, piper.

-cimbru uscat, puțină boia dulce (paprika).

-2 verze murate medii.

-250 g afumătură (costițe, kaiser, ciolan sau cârnați proaspeți afumați).

-crenguțe de cimbru uscat

-500 ml suc gros de roșii.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

-1 foaie de dafin.

Mod de preparare

Pentru început se desface varza în foi, se spală și se lasă la desărat. Apoi, se curăță de cotoare și se pun deoparte foile care arată cel mai bine. Foile de varză care nu sunt bune de umplut se toacă.

Într-o tigaie încinsă cu ulei se pune ceapa tocată mărunt, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună pentru 1-2 minute amestecând continuu. Apoi se adaugă 2-3 linguri de pastă de roșii şi se stinge totul cu un pahar de apă. Totul se lasă la fiert până când orezul se umflă, iar sosul începe să scadă.

Se lasă apoi la răcit, după care acest amestec se combină cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.

Apoi se trece la asamblarea sarmalelor. Se umple fiecare foaie de varză cu câte o linguriţă de compoziție şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert. Varza tocată se amestecă cu puțin ulei și condimente și se adaugă deasupra sarmalelor.

Într-o oală cu fundul mai gros, se așază mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele în straturi, în formă de cerc. Deasupra se adaugă restul de varză tocată și afumătura. Se toarnă 2-3 pahare cu apă încălzită, se acoperă oala cu un capac și se lasă la fiert la foc mic.

Sarmalele în foi de varză murată se lasă la fiert circa 3 ore, iar din când în când se mai verifică, pentru a nu se arde. Când sunt fierte, ele se mai dau câteva minute la cuptor, pentru a se rumeni frumos. După ce ați urmat acești pași, sarmalele sunt gata și pot fi servite alături de cei dragi!

 Greșeala pe care o fac multe gospodine
Greșeala pe care o fac multe gospodine[Sursa foto: unsplash]

Citește și: “Măcar mi-au dat și muștar.” Câți bani a cheltuit un bărbat pentru o porție de mici la un restaurant din Aeroportul Otopeni

 

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon. Un preparat din bucătăria chinezească pe gustul tuturor!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies