Te pregătești pentru a pune varza la murat? Iată secretele pe care trebuie să le știi.
Multe gospodine se pregătesc deja pentru sezonul de iarnă, iar în a doua lună de toamnă este timpul potrivit pentru a pune la murat varză, castraveți, roșii sau pepeni. Pentru a te bucura mai mult timp de un preparat excelent, iar varza să rămână proaspătă și crocantă și să nu își schimbe gustul, trebuie să știi și câteva secrete, iar unul dintre ele, și cel mai important, este legat de cantitatea de sare pe care o adaugi la varza murată.
Câtă sare se pune la varza murată ca să iasă gustoasă
Citește și: Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt. Secretul gospodinelor pentru un gust perfect
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cantitatea de sare ideală este strâns legată de vasul în care vei pune varza murată, dar și cantitatea de apă pe care o adaugi în butoi. Astfel, pentru a obține o varză murată gustoasă, se recomandă să folosești 25 g de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Această cantitate echivalează cu o lingură de sare pentru fiecare litru pe care îl adaugi în recipientul în care pui varză pentru iarnă.
Această proporție asigură fermentarea corectă și împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Nu uita că la fel ca în cazul altor murături, recomandat este să folosești sare neiodată, adică acea sare grunjoasă pentru murături, deoarece iodul din sarea folosită în mâncare poate afecta procesul de fermentare, iar varza se va înmuia rapid.Ce alte ingrediente se pun la varza murată
Pe lângă varză, puteți adăuga și alte ingrediente care să ofere un gust inedit acesteia, așa că mărarul uscat va oferi o aromă distinctă și ajută la conservare. De asemenea,
Care e cea mai bună varză de pus la murat
Acum, că știți ingredientele pe care le puteți adăuga pe lângă varză pentru un gust inedit, dar și cantitatea ideală de sare pe care trebuie să o adăugați în vas, nu trebuie să treceți cu vederea nici în momentul în care mergeți la piață și alegeți varianta potrivită pentru procesul de murat. Cea mai bună varză pentru murat este cea cu frunze subțiri și fine, deoarece ea se înmoaie mai ușor în saramură, iar frunzele ei sunt ideale pentru sarmale. Alege aceea varză mică, cu frunzele subțiri, fine și lipită de căpățână, nu cea mare și înfoiată pe care o alegi în mod normal atunci când vrei să pregătești o varză călită. Căpățânile îndesate și pline indică o varză coaptă și sănătoasă, iar aceasta este ideală pentru a fi pusă la murat. Un alt aspect la care trebuie să fii atent în momentul în care alegi varza este după frunzele ei, astfel că trebuie să le verifici cu atenție dacă nu au urme de la insecte sau alte daune, dar mai ales, să nu aibă porțiuni în care deja este moale, deoarece va strica și celelalte legume din jur și nu va mai rămâne crocantă în momentul în care o puneți în butoi. Acestea sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știți în momentul în care alegeți varză pentru murat, dar și cum puteți obține un gust delicios pentru întreaga iarnă.