Daca vrei sa incerci o prajitura delicioasa, aceasta este perfecta pentru tine. Iata cum se prepara.
Ingrediente: Oua 2, faina 200 g, mere 1 kg, zahar 5 linguri, rom 3 linguri sirop din 2 pahare de apa cu 300 g zahar si jumatate baton de vanilie, frisca 300 g, sare.
Mod de preparare: Se face un aluat de taitei din 200 g faina, 2 oua si un pic de sare; trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi dat pe razatoarea mica.
Dupa ce s-a ras coca, se intind taiteii pe o fata de masa, pentru a se zvanta apoi se aseaza intr-o tigaie cu unt incins si se rumenesc usor. Cand sunt gata jumatate din ei se pun pe o tava, unsa cu unt iar deasupra se intind merele care intre timp au fost curatate de coaja, rase fin si calite pe foc cu zahar si rom. Peste ele se aseaza al doilea strat de taitei si se toarna siropul fie in cantitatile indicate mai sus.
Se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. Se serveste cu frisca.
Sursa
Ingrediente: Oua 2, faina 200 g, mere 1 kg, zahar 5 linguri, rom 3 linguri sirop din 2 pahare de apa cu 300 g zahar si jumatate baton de vanilie, frisca 300 g, sare.
Mod de preparare: Se face un aluat de taitei din 200 g faina, 2 oua si un pic de sare; trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi dat pe razatoarea mica.
Dupa ce s-a ras coca, se intind taiteii pe o fata de masa, pentru a se zvanta apoi se aseaza intr-o tigaie cu unt incins si se rumenesc usor. Cand sunt gata jumatate din ei se pun pe o tava, unsa cu unt iar deasupra se intind merele care intre timp au fost curatate de coaja, rase fin si calite pe foc cu zahar si rom. Peste ele se aseaza al doilea strat de taitei si se toarna siropul fie in cantitatile indicate mai sus.
Se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. Se serveste cu frisca.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro