Cafeaua ne poate ajuta să depășim o zi lungă de muncă, mult mai ușor. Însă știați câte cafele se recomandă să bem într-o zi?
Aflați din rândurile următoare care este numărul de cafele recomandat pentru fiecare zi, dacă este adevărat sau nu, faptul că o cafea poate hidrata organismul, dar și ce se poate întâmpla dacă alegem să consumăm cafea, pe stomacul gol. În plus, descoperiți și care sunt recomandările pentru persoanele care obișnuiesc să consume cafea și după-amiază.
Câte cafele este bine să se bea într-o zi
Atunci când vine vorba despre doza zilnică recomandată de cafea, se pare că nutriționistul invitat la emisiunea „Teo Show”, de la Kanal D, Oana Ciuhureanu, a declarat faptul că se recomandă 2-3 căni de cafea în fiecare zi, însă... cafea neagră.
„ Cantitatea maximă este 2-3 căni de cafea neagră pe zi. Este o mare problemă dacă adăugăm zahăr, siropuri, frișcă, devine mai mult nocivă și nu ne putem bucura de toate beneficiile cafelei.
Devine o cafea hipercalorică și ne distruge și silueta. De obicei este o cafea sau, de exemplu, un frappe. Este mult mai bogat caloric decât o masă în sine.”, a punctat aceasta.
Citește și: Obiceiuri care îți macină oasele. Ce remedii există
Cafeaua hidratează sau deshidratează
În ciuda faptului că nenumărate persoane consideră faptul că atunci când consumă cafea, se hidratează, se pare că adevărul este altul. Cafeaua este cea care deshidratează, motiv pentru care, medicii recomandă, ca în momentul în care alegem să consumăm cafea, să o servim alături de un alt pahar de apă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„ Cafeaua se cântărește după cantitatea de cofeină pe care o are. 400 de miligrame de cofeină pe zi, pentru persoanele care nu au probleme. În caz contrar, cantitatea se înjumătățește, trebuie să bea o cafea de dimineață și cred că este destul.
Un exces și un consum în exces de cafea poate să dea probleme și medicale, poate să dea probleme cardiace. Poate să activeze tot ce înseamnă anxietatea. Nu este recomandat.(...)
Cafeaua deshidratează, nu hidratează și ne activează diureza, asta înseamnă că urinăm mai des și totodată devenim mai deshidratați. De asta este întotdeauna recomandat să se bea cu un pahar de apă și recomandarea medicală este ca dimineață să bem prima oară un pahar de apă, iar apoi cafeaua la jumătate de
Ce se poate întâmpla dacă vom consuma cafea pe stomacul gol
Deși printre primele lucruri pe care le facem dis-de-dimineață este și consumul unei căni de cafea, se pare că acesta nu este nimic altceva decât un obicei destul de... prost. Medicul nutriționist Oana Ciuhureanu a punctat faptul că aceasta nu ar trebui să se consume niciodată pe stomacul gol.
„ Este un obicei prost. Cafeaua băută pe stomacul gol ne secretă în exces acid gastric, iar pentru persoanele care au deja o problemă sau o predispoziție spre bolile gastro-intestinale, este o mare problemă. Este recomandat să mâncăm ceva și apoi la jumătate de oră, ne putem bea cafeaua liniștiți.(...)
Dacă totuși nu putem și nu putem, se recomandă să bem cafeaua într-un interval optim. Dimineața când ne trezim, nivelul nostru de cortizon care este hormonul stresului este ridicat, la o oră, nivelul lui scade. Cafeaua interacționează și poate să ne ridice acest nivel mult mai sus.(...) Recomandarea nutrițională este să bem o cafea în intervalul 9:30-11:30.”, a explicat specialistul.
Recomandări pentru cei care consumă cafea după-amiază
Așa cum există nenumărate persoane care consumă cafea dimineața, există la fel de multe persoane care obișnuiesc să consume cafea și după-amiază. Astfel, se pare că este permis acest lucru, însă nu mai târziu de ora 17, conform recomandărilor din partea medicilor.
„ Este în regulă. Cafeaua până la urmă, principalul ei rol este acesta energizant și o să energizeze cu siguranță.(...) Avem voie să bem cafea maxim până la ora 17, altfel, o să intervină insomnia.(...)
Cafeaua decofeinizată mai trece prin încă un proces chimic și studiile ne arată că totuși rămâne puțină cofeină și ar trebui să avem grijă la acest lucru. În schimb, am putea să găsim un înlocuitor natural de cafea, de exemplu, cicoarea, ceaiul verde, ceaiul negru, cafeaua din orz și beneficiile sunt aproape aceleași. Cea mai recomandată este cicoarea, pentru că este și foarte asemănătoare la gust cu cafeaua normală.”, a încheiat invitatul emisiunii „ Teo Show ”.
Citește și: Cum eliminăm toxinele din corp