Câte calorii are o portocală

Câte calorii are o portocală
Câte calorii are o portocală

Portocalele sunt printre cele mai consumate fructe, indiferent că vorbim despre copii sau adulți. Însă știai câte calorii poate avea o singură portocală?

Caloriile diferă de la portocală la portocală, acestea având bineînțeles, dimensiuni diferite. Dacă vorbim despre o portocală normală, de mici dimensiuni care ar avea aproximativ 100 de grame, caloriile pe care le conține sunt aproximativ 47. Dacă totuși portocala este mai mare (200-300 de grame) putem vorbi direct de o cantitate de calorii între 94 și 141.

Câte calorii are o portocală

dieta cu portocale

Citeste si: CITEȘTE: Câte calorii are un MĂR

Portocala- Beneficii pentru sănătate

În ceea ce privește beneficiile pe care le oferă portocalele, aflați că și acestea, ca majoritatea fructelor, dețin o mulțime de proprietăți care ne ajută organismul să prevenim anumite boli.

Prin urmare, dacă alegem să consumăm portocale, ne vom proteja și de cancer (hepatic sau de prostată), datorită nivelului ridicat pe care le conțin de vitamina C și

alte substanțe antioxidante care sunt capabile să lupte împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ.

De asemenea, putem preveni și bolile renale, iar totodată și să reducem impactul asupra rinichilor, datorită stimulării la nivel de potasiu și a scăderii presiunii arteriale. Sunt cunoscute și pentru faptul că întărește sistemul imunitar și îl previne de diverse infecții virale din jurul nostru.

Bolile degenerative de la nivelul ochilor pot dispărea, iar vedea noastră poate să fie mai bună, dacă alegem să consumăm portocale, din simplul fapt că deține substanțe antioxidante, minerale și

vitamine. Consumate în cantități moderate, portocalele pot ajuta la scăderea nivelului de glicemie din sânge, pentru a ajunge la valorile optime permise, datorită fibrelor alimentare din acest fruct.

vitamine din portocale

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: Câte calorii are o BANANĂ

Cum alegi o portocală sănătoasă

Alegerea unei portocale este foarte importantă pentru că este nevoie ca aceasta să pară că este grea pentru dimensiunile pe care le are, astfel, îți vei da seama că este plină de suc și totodată aproape coaptă. De obicei, se recomandă achiziția de portocale între lunile decembrie și aprilie.

Recomandări pentru consumul de portocale

Evită portocalele care au anumite zone mai moi, pete sau urme.

Totodată nu te lăsa impresionat de o culoarea prea frumoasă pe care o au anumite portocale. Acestea pot fi injectate de către producători, ceea ce înseamnă că nu sunt tocmai sănătoase.

suc de portocale

Citeste si: CITEȘTE: Dieta cu BANANE. Slăbește 5 kg în 7 zile

Dietă cu portocale

Aceasta este o dietă foarte potrivită dacă vă doriți să slăbiți, dar totodată să vă și hidratați organismul, datorită cantității bogate de vitamine de care vă veți bucura odată cu începerea acestei diete, întărind astfel sistemul

imunitar. 

Dieta cu portocale trebuie ținută doar 2 zile, pentru a ne scăpa de excesul de greutate. Este o perioadă foarte scurtă, dar datorită acestei diete, organismul nostru se va detoxifia. De reținut este faptul că această dietă este recomandată persoanelor care doresc să slăbească maxim 2-3 kilograme, și nu va avea același rezultat pentru persoanele care suferă de obezitate sau au probleme mai mari de greutate.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sucul de portocale va trebui să fie natural și consumat imediat după ce l-ați preparat. Cantitatea zilnică recomandată este de 8-10 pahare, în care să fie adăugată și pulpa de portocală pentru a aduce un beneficiu esențial și datorită fibrelor pe care aceasta le conține.

Mod de funcționare pentru dieta cu portocale

cate calorii are o portocala

Puteți consuma câte un pahar de suc de portocale de fiecare dată când simțiți că vă este foame. Se recomandă și la începutul fiecărei mese să consumați tot câte un pahar de suc de portocale, pentru a vă reduce pofta de mâncare, astfel consumând mai puține alimente decât în mod normal. Trebuie să fiți atenți și la alimentele pe care le consumați în timpul meselor, deoarece vă pot afecta această dietă și rezultatele sale.

Meniu recomandat în dieta cu portocale

La micul dejun, puteți consuma o cană de cafea îndulcită și o jumătate de portocală sau puteți să înlocuiți tot, cu un singur pahar de suc proaspăt de portocale. La masa de prânz, o jumătate de portocală, o salată de castraveți cu roșii și ceapă, un ou sau două fierte și una sau două felii de pâine Graham, vă poate oferi vitaminele de care aveți nevoie. În timp ce gustarea (de la ora 15) constă într-o portocală sau două, la cină veți mai adaugă încă una, dar și o porție de salată cu piept de pui sau alt sortiment de carne slabă.

beneficii portocala

Citeste si: CITEȘTE: Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Câte calorii are o banană. "Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies