Câte calorii are un măr și cum pot fi integrate într-un plan alimentar sănătos

Câte calorii are un măr și cum pot fi integrate într-un plan alimentar sănătos
Câte calorii are un măr și cum pot fi integrate într-un plan alimentar sănătos

Adesea se recomandă consumul a cel puțin un măr pe zi, însă știți și câte calorii poate avea un singur măr? Aflați acest lucru, dar și despre beneficiile mărului în rândurile următoare.

Câte calorii are un măr

În funcție de dimensiunea lor, merelor pot avea calorii diferite. Dacă ne referim la un măr mic, acesta poate avea între 45 și 55 de calorii. În schimb, mărul de dimensiuni medii, poate ajunge până la 75 sau 85 de calorii, iar mărul de dimensiuni mai mari poate ajunge chiar la 110-120 de calorii.

Recomandări

Dacă sunteți o persoană care ține o cură de slăbire sau își dorește să se apuce de o cură de slăbire, trebuie să țineți cont de faptul că ar fi bine să evitați consumul merelor împreună cu pâinea.

beneficiile marului

Citeste si: CITEȘTE: Câte calorii are o BANANĂ

Beneficii pentru sănătate

După ce vei consuma un măr, cel puțin o dată pe zi, vei avea parte de toate beneficiile pe care acesta le oferă. Printre acestea se numără hidratarea, fortificarea sistemului imunitar și prevenirea constipației. Însă asta nu este tot.

Datorită cantității mari de antioxidanți pe care o conține, mărul este supranumit și „protector cerebral”. Datorită acestora (antioxidanților), poate menține chiar și forma optimă a neurotransmisorilor creierului, stimulând astfel memoria.

Poate controla și colesterolul pentru că deține fosfor. Pe lângă fosfor, mărul mai conține și coercitină, ajutând astfel la o stare cardiacă mai bună, dar și la circulație.

Alte beneficii

Poate fi folosit și ca anti-inflamator, dacă alegeți să îl consumați curățat și tăiat în feliuțe, vă va ajuta la calmarea inflamațiilor mucoasei intestinale. Totodată poate avea beneficii și în ceea ce privește cosmetica.

Dacă radeți mărul pe o răzătoare și îl aplicați sub formă de masca de față, vă veți bucura de eliminarea impurităților și de o piele sănătoasă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

cat de sanatoase sunt merele

Caloriile în funcție de culoarea merelor

Se spune că un măr verde  ar avea mai puține calorii decât un măr roșu, ceea ce este parțial adevărat.

Merele verzi au mai multe fibre și mai puțin zahăr și carbohidrați în comparație cu merele roșii. Astfel încât, în funcție de gramajul fiecărui par în parte, ne așteaptă și un număr diferite de calorii. Un măr de 100 de grame va avea 51 de calorii, un măr de 200 de grame va conține 102 calorii, în schimb un măr de 300 de grame poate ajunge până la 153 de calorii.

Pe de altă parte, merele roșii sunt cele care dețin cele mai multe calorii, fiind totodată bogate în antioxidanți și având efecte antiinflamatorii puternice. Prin urmare, tot în funcție de gramajul mărului roșu, caloriile acestuia pot varia între 53 și 159 de calorii. Aici este vorba de un măr de 100 de grame (53 calorii), un măr de 200 de grame (106 calorii) și un măr de 300 de grame (159 de calorii).

Din toată această categorie, merele golden sunt cele care au cele mai puține calorii, însă numărul acestora nu diferă în mod semnificativ de cel al merelor verzi. Prin urmare, nu trebuie să pui prea mult accent pe diferența caloriilor dintre aceste mere, ci ar trebui doar să le consumi, pentru ca organismul tău să beneficieze de toate vitaminele din acest fruct.

calorii in functie de culoarea merelor

Rețetă de smoothie cu măr și pară

Ingrediente

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

O pară, un măr, trei lingurițe de zeamă de la o lămâie și șapte linguri de apă.

Mod de preparare

Primul pas este curățarea (de coajă, cotor și semințe), clătirea (cu puțină apă) și tăierea (în felii subțiri) fructelor. Apoi veți pune în blender feliile de pară împreună cu o linguriță de zeamă de lămâie și trei linguri de apă, apoi le mixați. După ce este gata, turnați conținutul într-un pahar. Repetați acest proces și în cazul feliilor de măr, însă diferența este că veți adăuga pe lângă feliile de măr, două lingurițe de zeamă de lămâie și patru linguri de apă. Apoi puteți turna rezultatul merelor peste cel al perelor și puteți servi smoothie-ul imediat.

smoothie de mar

Pe lângă faptul că puteți mânca merele pur și simplu, le mai puteți consuma și sub formă de suc, alte rețete de smoothie, salate sau în diverse prăjituri.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Câte calorii are o banană. "Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies