Câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a slăbi

Cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a slabi
Cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a slabi

Descoperă câte calorii trebuie să asimilezi zilnic pentru a avea o siluetă de invidiat!

Problema kilogramelor în plus apare atunci când organismul asimilează mai multe calorii decât consumă, iar acest lucru este de foarte multe ori greu de controlat. Află, în rândurile de mai jos, câte calorii ar trebui să mănânci pe zi pentru a slăbi și ce alimente recomandă medicii nutriționiști.

Citeste si: CITEȘTE: Cura de detoxifiere cu usturoi

Cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a slabi
Cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a slabi[Sursa foto: PixaBay]

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a slăbi

Pentru a-și menține greutatea corporală, o femeie cu vârsta cuprinsă între 26 și 50 de ani poate consuma în medie pe zi un număr de până la 2000 de calorii, iar pentru a scăpa de 1 kilogram pe săptămâna, ar trebui să se limiteze la 1500 de calorii pe zi.

În cazul unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 26 și 45 de ani, media pe zi este de 2500 de calorii pentru a-și menține greutatea și de 2000 de calorii pentru a slăbi.

În paralel, copiii au nevoi calorice ce variază în funcție de vârstă, dimensiune și nivel de activitate. Copilul mediu necesită între 1.200 și 1.400 calorii pe zi, iar adolescentul mediu activ între 2.000

și 2.800 calorii pe zi.

Citeste si: CITEȘTE: Câte calorii ar trebui să consumi zilnic

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a slabi
Cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a slabi[Sursa foto: Pexels]

Cum scazi numărul de calorii zilnice fără a te înfometa

Pentru început, este mai mult decât necesar să consumi alimente cu o densitate calorica mică, dar cu o valoare proteică considerabilă.

Proteinele te vor ajuta să menții senzația de sațietate pentru mai mult timp, îți vor accelera metabolismul și vor suprima în același timp apetitul.

În al doilea rând, este foarte important să consumi alimente bogate în fibre, adică fructe, legume și cereale, deoarece acestea sunt extrem de sățioase și te vor ajută să mănânci mai puțin în timpul zilei.

De asemenea, medicii nutriționiști recomandă persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus să nu consume sucuri sau alte băuturi îndulcite, dat fiind faptul că toate acestea conțin calorii goale, adică te îngrașă

fără să îți ofere vreun nutrient de care organismul se poate folosi. Un alt factor extrem de important este acela de a mări pe cât posibil cantitatea de apă consumată. Cu cât ești mai hidratat, cu atât mai bine îți poți ține apetitul în frâu.

Restricționează consumul de carbohidrați, căci astfel vei slabi mai rapid și vei reuși apoi să îți menții greutatea. O dietă săracă în carbohidrați te ajută să slăbești de aproximativ 2 sau 3 ori mai rapid decât una care permite consumul de carbohidrați.

Citeste si: CITEȘTE: Dietă cu AVOCADO. Cum slăbești 5 kg în 14 zile

Cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a slabi
Cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a slabi[Sursa foto: Pexels]

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Câte calorii trebuie să consumi pe zi pentru a slăbi

În mod normal, pentru a reuși să scapi de aproximativ 2 kilograme într-o săptămână, va trebui să reduci caloriile cu până la 1000 pe zi. Este de la sine înțeles faptul că aceste valori mari îți vor deregla organismul și vor defavoriza menținerea unei mase corporale corecte, iar din acest motiv medicii recomandă scăderea treptată a numărului de calorii. Așadar, trebuie să începi cu 250 în prima săptămână și să mărești această valoare doar în cazul în care rezultatele nu sunt pe placul tău.

Pe lângă alimentația corectă, îți recomandăm și o serie de exerciții care te vor ajuta să menții numărul ideal de calorii zilnice.

Alergat. O singură oră de alergat te ajută să consumi aproximativ 800 de calorii, iar dacă mărești intensitate, mai exact numărul de pași, poți arde până la 1.200 de calorii

Înot. În doar o oră de înot poți scăpa de cel puțin 500 de calorii.

Pedalat. O plimbare cu bicicleta în parc te ajută să scapi de 400 de calorii, în funcție de intensitatea cu care pedalezi.

Mersul pe jos. Poate cea mai plăcută și benefică activitate pe care o poți face este mersul pe jos. O plimbare de aproximativ 60 de minute te poate ajuta să scapi de 400 de calorii, asta dacă mișcarea este mai antrenantă.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Câte calorii are un măr și cum pot fi integrate într-un plan alimentar sănătos

BOALA cu care Andreea Marin s-a luptat. Puțini știu prin ce suferință a trecut

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies