Aflați din rândurile următoare cum să gestionați dorința copiilor neîncetată de a avea cât mai multe jucării.
Fiecare părinte s-a confruntat cu dilema legată de achiziționarea de jucării pentru copii. La rândul lor, fiecare copil își dorește să aibă cât mai multe jucării. Ce faci în cazul în care în fiecare zi copilul vrea o jucărie nouă? Nu poți să te duci cu copilul la cumpărături fără să pleci din magazin cu un braț plin de jucării? Câteva jucării este recomandat să le luăm copiilor? Aflați răspunsurile la
Câte jucării le luăm copiilor
În cadrul unei emisiuni, Dan Cruceru, unul dintre cei mai cunoscuți tătici din țară, a vorbit despre cum stabilim câte jucării este bine să le cumpărăm copiilor noștri și ce să facem astfel
„ Este normal ca orice copil să-și dorească jucării. Tu trebuie să fii părinte. Asta înseamnă că trebuie să-l educi. Extremele sunt foarte periculoase. Nu-i cumpărăm absolut tot ce-și dorește pentru că eliminăm orice șansă de responsabilizare a copilului, dar nici nu cădem în extrema cealaltă în care nu îi cumpărăm nimic. Nu îi spui niciodată că nu ai bani.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sfaturi pentru părinți
Citește și: Cum gestionăm relația dintre frați
Principalul sfat pe care specialistul în domeniu li-l dă părinților care nu vor să cumpere jucării este să nu se ducă cu copilul la cumpărături. Este foarte greu ca cei mici să se abțină atunci când văd atâtea jucării pe raioane. De aceea, este mai bine să evitați această tentație și să vă duceți singuri la cumpărături. De asemenea, foarte important este ca atunci când copilul este obosit sau nu are o dispoziție prea bună, să nu vă duceți sub nicio formă cu el la cumpărături deoarece toate aceste stări se pot accentua.
„ Mai bine eviți să te duci cu copilul în supermarket. Dacă ne ducem cu el în supermarket, ne ducem direct la raionul cu jucării. Alege trei jucării cu care se joacă pe toată perioada cât timp stăm în magazin. La final pleacă doar cu una. Stabilim această regulă de la început .”, a spus specialistul în domeniu.
O altă modalitate de a-i „păcăli” pe cei mici este amânarea achiziției jucăriilor. Puteți să recompensați copilul cu diferite buline sau steluțe de fiecare dată când face un lucru bun, iar la un anumit număr de recompense, copilul va avea posibilitatea să-și achiziționeze o jucărie. Prin această modalitate îi exersați răbdarea copilului și în același timp îl motivați în a face lucruri bune.
„ Pentru copil nu contează valoarea în sine a jucăriei. O jucărie devine mult mai interesantă și capătă noi întrebuințări dacă vă jucați împreună .”, a precizat specialistul în domeniu.
Un alt truc foarte util este să stabiliți cu copiii o listă de jucării mai speciale pe care le poate primi doar de la Moș Crăciun sau de la musafiri. Astfel, persoanele care vin în vizită vor știi mereu ce jucărie preferă copilul vostru, iar acesta la rândul lui va fi foarte încântat de cadoul primit.
De asemenea, părinții ar trebui să acorde o atenție sporită reciclării jucăriilor și să îi învețe pe copii încă de mici să doneze lucrurile în stare bună de care nu mai au nevoie. Astfel, pot primi și ei la rândul lor altele în schimb. Nu uitați ca de fiecare dată când mergeți cu copilul în parc sau într-un loc unde se află și alți copii, să-i dați o jucărie pe care fie o poate împărții cu prietenii lui, se poate juca sau o poate da la schimb.
„Copilul nu este generos de la sine, trebuie să ai răbdare și să fii un exemplu pentru el.”, a precizat specialistul în domeniu.