Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi

Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi
Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi

Ouăle sunt o sursă importantă care ne oferă calciu, proteine și vitamine, dar cu toate acestea, nu pot fi consumate la discreție pentru că pot cauza probleme de sănătate.

Numărul de ouă consumate pe zi, depinde de fiecare persoană în parte, deoarece, dacă persoana este sănătoasă, poate mânca și trei ouă, dar dacă este diagnosticată cu anumite boli ale ficatului sau are colesterolul mare, va trebui să se limiteze la cinci ouă pe săptămână.

Copiii pot ajunge să consume șase ouă pe săptămână, deoarece au un necesar de lipide mai mare.

Citește și: Totul despre dependența de mâncare. ”Ajungem să facem aceste lucruri pe pilot automat fără să ne dăm seama.”

Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi
Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce înseamnă postul intermitent. „Poate să-ți facă bine, dacă medicul îți recomandă!”

Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi

Nutriționistul Cristian Mărgărit, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre câte ouă este bine să consumăm într-o zi.

El a menționat faptul că studiile științifice arată că peste 6-7 ouă pe săptămână au un efect protector pentru anumite tipuri de afecțiuni cardio-vasculare.

Ouăle cresc colesterolul, dar proporția este în valoarea colesterolului bun. Atât oul cât și cartoful pot fi alimente sănătoase, în momentul în care sunt gătite corect, dacă acestea nu sunt preparate așa cum trebuie, pot deveni nesănătoase, ceea ce nu este deloc benefic pentru organismul nostru.

„Studiile științifice arată că peste un 6-7 ouă pe săptămână chiar au un efect protector pentru anumite tipuri de afecțiuni cardio-vasculare. Ouăle cresc colesterolul dar proporția este în valoarea colesterolului bun. Doar vitamina C lipsește din ele. Oul, ca și cartoful, poate fi un aliment sănătos dacă îl gătim corect, un aliment nesănătos dacă nu-l gătim corect”, a spus nutriționistul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Oul ochi poate fi ars, iar acea arsătură poate fi dăunătoare pentru organism. Un ou care va fi făcut în foarte mult ulei, este ca un ou poșat în ulei, prinde și gustul specific și rămâne nears.

Omleta clasică, pe care toți o gătim, deoarece este un mic dejun perfect și se pregătește foarte rapid, este de obicei arsă și plină de ulei și ar trebui să încercăm să nu o mâncăm atât de des.

„Oul ochi așa cum îl mănâncă mai toți oamenii pe margine poate fi ars de cele mai multe ori. Acea arsură este dăunătoare. Un ou făcut în mai mult ulei, este ca un ou poșat în ulei, prinde și gustul specific și rămâne nears. Omleta clasică este de obicei arsă și plină de ulei și ar trebui să încercăm să nu mâncăm așa ceva. Încercăm să-i adăugăm legume și să o facem la cuptor.

Ouăle fierte foarte tari sunt preferate în regimurile de slăbit pentru că sunt foarte greu digerabile și nu-ți mai este foame. Un ou nu trebuie să fie suprafiert. Gălbenușul ar trebui să curgă și să nu vedem semne de arsură”, a mai spus nutriționistul.

Citește și: 6 Rețete de limonadă cu lămâie. Răcoritoare și fresh, sunt perfecte în zilele toride

Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi
Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cât timp se fierbe pieptul de pui. Care este secretul gospodinelor?

Ce beneficii au ouăle în alimentație

Este foarte important să știm că ouăle sunt și foarte benefice pentru organismul nostru, deoarece ele cresc puterea de concentrare, ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului, asigură energie organismului, deoarece are un conținut ridicat de proteine care reduc pofta de mâncare, oferind energie organismului, și previn apariția cheagurilor de sânge.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Chiar dacă ouăle sunt alimente pline de nutrienți, vitamine, calciu și fier, servite în cantități mari, acestea pot provoca mai multe probleme de sănătate.

Ouăle infectate cu bacterii pot provoca probleme de sănătate destul de grave, începând de la salmoneloza pana la toxiinfecții alimentare complexe.

Ouăle infectate cu salmonella nu pot fi depistate, decât în urma unor teste. În momentul în care este prezentă o toxiinfecție alimentară, simptomele vor fi: greață, vărsături, dureri de cap și burtă, temperatură și frisoane.

Oamenii de știință sunt de părere că, dacă nu depășești cantitatea de două ore consumate pe zi, nu ar trebui să te îngrijorezi pentru sănătatea ta. Cele două ouă consumată într-o zi trebuie să fie în concordanță cu celelalte mese ale zilei. Un ou conține 80 de calorii, 5 grame de grăsimi și 6 grame de proteine. 

Citește și: Ce se întâmplă dacă bei cafea fără zahăr în fiecare zi. Cu siguranță nu te-ai gândit la asta

Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi
Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce ingredient îți scurtează viața. Este foarte des folosit în bucătărie



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Sfaturi pentru masa de Crăciun

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies