Este cunoscut faptul că ouăle de prepeliță sunt foarte sănătoase, însă știați ce proprietăți dețin și câte se pot consuma pe zi?
Aflați din rândurile următoare doar câteva dintre proprietățile pe care ouăle de prepeliță le au, cum vă pot ajuta la îmbunătățirea sănătății, dar și câte puteți consuma într-o zi.
Proprietățile ouălelor de prepeliță
În ciuda faptului că oul de prepeliță are dimensiuni mult mai mici în comparație cu oul de găină, are nenumărate avantaje. De exemplu, oul de prepeliță conține 13% proteine, în comparație cu cel de găină care deține doar 11% proteine. Iar în ceea ce privește vitamina B, aceasta se regăsește în proporție de 23% din doza zilnică recomandată, la oul de prepeliță, iar în proporție de doar 14% la oul de găină.
Consumul de ouă de prepeliță pot ajuta la reglarea colesterolului din sânge, datorită faptului că dețin o cantitate bogată de colesterol bun (HDL), prin urmare, scad efectele colesterolului rău (LDL). Se recomandă totuși un consum limitat, pentru persoanele care au deja colesterolul mărit. Prin intermediul acestora, se poate îmbunătăți și vederea, datorită conținutul mare de vitamină A pe care îl conțin.
Citeste si: Cine a inventat Tiramisu. Inventatorul folosea desertul pentru rezolvarea problemelor conjugale
Copii și adolescenții care vor consuma ouă de prepeliță, vor observa și faptul că le va stimula creșterea, datorită conținutului de proteine mărit pe care îl dețin.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De asemenea, vitamina B care se află din belșug în ouăle de prepeliță, stimulează și accelerează metabolismul, ajutând ca greutatea să fie menținută. În același timp, sunt benefice și pentru vezica biliară, dar și pentru rinichi și ficat. Odată ce le veți consuma, acestea vor împiedica formarea bine-cunoscutelor pietre, care are loc la nivelul vezicii biliare, datorită lecitinei, care poate „sparge” formațiunile de acest fel. Inflamația poate să fie și ea redusă într-un mod considerabil, datorită agenților antiinflamatorii care ajută la ameliorarea durerilor articulare, a tusei cronice, dar și a bronșitei.
Câte ouă de prepeliță poți mânca pe zi
Consumul ouălelor de prepeliță poate varia în funcție de vârsta persoanei care le consumă, dar și de afecțiunile de care suferă. De exemplu, pentru o persoană care suferă de diabet, se recomandă să mănânce 6 ouă de prepeliță pe săptămână, prin urmare, câte unul în fiecare zi, exceptând o singură zi. Astfel, cantitatea de zahăr poate scădea cu aproape 2 unități.
În cazul copiilor, aceștia pot consuma între 2 și 6 ouă de prepeliță pe zi, iar în cazul adulților, se pot consuma între 4 și 6 bucăți pe zi. De asemenea, se recomandă să fie consumate mereu în timpul dimineții pe stomacul gol, în formă crudă. Pentru ca efectul benefic al acestora să se observe cu adevărat, ar trebui consumate sistematic, fără niciun fel de întrerupere, timp de cel puțin 3 luni, rezultatul fiind prezent abia după 2 săptămâni de consum.
Citeste si: Prăjitura de post cu nucă de cocos și apă minerală. Rețetă delicioasă și ușor de preparat
Ouăle de prepeliță pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, la restabilirea, dar și la îmbunătățirea metabolismului, odată ce vor fi consumate împreună cu o alimentație sănătoasă. În doar câteva luni, ouăle de prepeliță vor îmbunătăți sănătatea copiilor și a adulților, fiind ușor de digerat și neavând niciun efect negativ asupra organismului.
Înainte de a consuma un ou de prepeliță crud, acesta trebuie spălat foarte bine, iar în cazul copiilor cu vârsta sub 3 ani, cel mai bine ar fi să fierbeți oul de prepeliță, înainte de a-l mânca. Acestea se prepară într-un timp foarte scurt, având nevoie de doar 1,5-2 minute, pentru a avea un ou fiert moale, iar pentru unul tare, va trebui să îl țineți pe foc pentru aproximativ 5 minute.
Citeste si: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi în funcție de greutatea pe care o ai