A gresi e omeneste si acest lucru i se poate intampla oricui, mai ales in bucatarie cand, sub proba timpului si sub presiunea pusa pe bucatar, pot surveni greseli care par, initial, ireparabile.
Fie ca este vorba despre un sos comun, sosul olandez, unul pe baza de lactate sau unul pentru deserturi, linia intre a se taia amestecul si a trece cu brio acest test este foarte fina.
“In cazul in care te afli in situatia in care ai gresit, ai dat-o de gard, adica nu ai facut dreptate ingredientelor, trebuie sa repari neaparat. Spre exemplu, sa ziceam ca ti s-a taiat un sos pe baza de lactate; acesta are la baza smantana dulce, asa ca ii mai adaugi putina, in principiu, o scazi un pic inainte, nu o pui direct negatita peste sosul deja in lucru.
Daca se intampla sa faci un amestec de mascarpone cu smantana dulce batuta (frisca naturala), trebuie sa ai mare grija. Daca bati excesiv branza mascarpone, aceasta se taie. Daca te afli in astfel de situatie trebuie sa mai bati niste smantana dulce separat, o faci frisca, apoi iei din cealalta compozitie si o incorporezi.
Pe masura ce le leaga sosul, adaugi mascarpone cate putin.
Sosul olandez are la baza unt si ou, asa ca se poate taia foarte usor pentru ca ingredientele sunt diferite ca temperatura. Acest sos se poate drege cu otet, zeama de lamaie”, explica Chef Foa, prezentatorul show-ului culinar “Cine-i Chefu’?”, difuzat de luni pana vineri, de la ora 17:00, la Kanal D!