Cateva greseli frecvente in bucatarie. Chef Foa, prezentatorul de la “Cine-i Chefu’?” ne invata cum sa le dregem!

Cateva greseli frecvente in bucatarie. Chef Foa, prezentatorul de la “Cine-i Chefu’?” ne invata cum sa le dregem!
Cateva greseli frecvente in bucatarie. Chef Foa, prezentatorul de la “Cine-i Chefu’?” ne invata cum sa le dregem!

A gresi e omeneste si acest lucru i se poate intampla oricui, mai ales in bucatarie cand, sub proba timpului si sub presiunea pusa pe bucatar, pot surveni greseli care par, initial, ireparabile.

 

Fie ca este vorba despre un sos comun, sosul olandez, unul pe baza de lactate sau unul pentru deserturi, linia intre a se taia amestecul si a trece cu brio acest test este foarte fina.

Pentru cazul in care intampinati dificultati in bucatarie si sosurile se taie, Chef Foa va prezinta mai jos cateva trucuri care va pot salva preparatele. 

 

“In cazul in care te afli in situatia in care ai gresit, ai  dat-o de gard, adica nu ai facut dreptate ingredientelor, trebuie sa repari neaparat. Spre exemplu, sa ziceam ca ti s-a taiat un sos pe baza de lactate; acesta are la baza smantana dulce, asa ca ii mai adaugi putina, in principiu, o scazi un pic inainte, nu o pui direct negatita peste sosul deja in lucru.

Usor, usor, incepe sa incorporezi smantana care e deja calduta si la final adaugi o bucatica de unt pentru luciul sosului.

 

Daca se intampla sa faci un amestec de mascarpone cu smantana dulce batuta (frisca naturala), trebuie sa ai mare grija. Daca bati excesiv branza mascarpone, aceasta se taie. Daca te afli in astfel de situatie trebuie sa mai bati niste smantana dulce separat, o faci frisca, apoi iei din cealalta compozitie si o incorporezi.

Pe masura ce le leaga sosul, adaugi mascarpone cate putin.

 

Sosul olandez are la baza unt si ou, asa ca se poate taia foarte usor pentru ca ingredientele sunt diferite ca temperatura. Acest sos se poate drege cu otet, zeama de lamaie”, explica Chef Foa, prezentatorul show-ului culinar “Cine-i Chefu’?”, difuzat de luni pana vineri, de la ora 17:00, la Kanal D!

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Presupusa fosta iubita a lui Tristan Tate face marturisiri: "El nu vrea decat sa se afirme"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies