Cateva sfaturi pentru alegerea becurilor CU LED pentru casa ta

Cateva sfaturi pentru alegerea becurilor CU LED pentru casa ta
Cateva sfaturi pentru alegerea becurilor CU LED pentru casa ta

LED-urile (dioda emitatoare de lumina) consuma mai putina energie, durata de viata este mai mare, gama de culori este vasta, fiind disponibile intr-o varietate care pot potrivi direct in prizele din in jurul casei tale

Daca ati fost atras de iluminatul LED-urilor, dar nu au reusit sa le achizitionati inca, acum e momentul. Iata ce trebuie sa stiti despre cumpararea de LED-uri pentru casa dumnevoastra.

Becuri LED pentru acasa: uite-te la lumeni

Deoarece becurile cu LED-uri nu au nevoie de multa energie electrica, pentru ca folosesc o sarcina electrica mica pentru a produce energie de-a lungul spectrului vizibil, datorita compusilor reactivi foarte specifici.

In schimb, uite-te la lumeni, o masura mai directa a luminozitatii. In jur de 800 lumeni este echivalent cu un bec incandescent de 60 w, in timp ce 1600 lumeni este la fel de luminos ca un bec incandescent de 100 w. De acest aspect ar trebui sa tii cont neaparat, inclusiv atunci cand cumperi corpuri de iluminat, pentru ca fiecare merg cu anumite tipuri de becuri.

Intelegerea temperaturii culorilor

Fabricantii folosesc scala de temperatura Kelvin pentru a arata nuanta generala a becului "alb" — culorile tind sa fie intre 2.700 si 6.500 Kelvin. Un scor Kelvin scazut inseamna ca becurile sunt mai calde si mai galbene, cum ar fi lumina naturala, in timp ce un numar mai mare inseamna ca lumina este mai rece si mai albastra.

Becuri LED pentru acasa: Uita-te la CRI

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

CRI vine de la Color Rendering Index, un mod mai direct prin care producatorii descriu precizia culorilor pentru lumini, 100 fiind un scor de precizie perfect. Nu toti producatorii folosesc CRI, dar cei care nu tind sa aiba scoruri CRI mari, sunt considerati ca avand LED-uri de calitate.

Alege becuri cu caracteristici inteligente

Becurile LED inteligente pot fi programate si controlate printr-o aplicatie de pe smartphone si ofera adesea caracteristici suplimentare, cum ar fi capacitatea de a schimba culorile. Aceste becuri costa mai mult, dar sunt excelente pentru iluminat exterior, dar si pentru interior.

Lumini cu leduri pentru petreceri

In timp ce becurile inteligente cu LED-uri pot fi programate din multe locuri diferite, ele nu sunt lumini cu putere mare.

Pentru evenimente sau petreceri, in special in aer liber, utilizati lumini cu LED-uri de mai multi wati sau siruri de LED-uri, pentru ca sunt mai utile si au putere mai mare de iluminare in spatiului unde doriti sa le amplasati. De asemenea LED-urile pot sa dea o nota de eleganta bucatariei dumneavoastra, daca le aplicati de-a lungul rafturilor sau sub dulapuri.

Cumparati de la un producator de inalta calitate

Becurile cu LED-uri sunt renumite pentru lunga lor viata. In practica, ele dureaza mult timp, iar unele dintre le chir ani si ani. Calitatea este insa foarte importanta, deoarece, desi sunt lumini LED, daca valoarea este scazuta, ele vor muri la fel de curand ca un bec incandescent. Alegeti producatori de inalta calitate, de incredere, cu recenzii bune, chiar daca acest lucru inseamna sa platiti un pic in plus.

Pe instalmen.ro pot fi obtinute mai multe tipuri de becuri, in functie de nevoile fiecarei persoane.

 

Articol realizat de Beintop



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies