Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a slăbi

cati pasi trebuie sa faci zilnic pentru a slabi
Cati pasi trebuie sa faci zilnic pentru a slabi

Sportul ne aduce întotdeauna nenumărate beneficii pentru organismul nostru. Însă știați câți pași trebuie să faceți în fiecare zi, pentru a slăbi?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile mersului pe jos, dar și care sunt cele mai importante. În plus, descoperiți și câți pași trebuie să faceți zilnic pentru a slăbi sănătos.

 

Beneficiile importante ale mersului pe jos

Compensează efectele negative ale statului prelungit

Dacă faci parte din categoria persoanelor care obișnuiesc să stea prea mult pe scaun, o plimbare scurtă, în fiecare zi, poate face adevărate minuni pentru sănătate.

A fost dovedit faptul că activitatea musculară, prin urmare și circulația sângelui, după doar cinci minute de mers pe jos, pot compensa efectele negative pe care statul pe scaun le are asupra arterelor picioarelor.  Prin urmare, ar trebui să mai faceți câte o pauză, pentru a vă dezmorți.

Stimulează creativitatea

Pentru momentele în care ai nevoie de inspirație și ai impresia că nu mai există nicio soluție la sarcinile pe care le ai, o simplă plimbare, te poate ajuta mai mult decât crezi.

A fost descoperit faptul că mersul pe jos stimulează creativitatea atât în timpul în care desfășurați plimbarea, cât și după respectiva plimbare. Astfel, vei putea produce de două ori mai multe idei creative.

exercitii usoare pentru slabire
Cati pasi trebuie sa faci zilnic pentru a slabi[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine este Răzvan Fodor. "Și atunci mi-am zis că ea trebuie să fie nevasta mea”

Reduce presiunea arterială

A fost dovedit faptul că doar 30 de minute de plimbare, în fiecare zi, poate diminua presiunea arterială. Indiferent de faptul că plimbarea este continuă, de 30 de minute sau că este o plimbare de câte 10 minute cu pauze între ele, tot va aduce beneficiile necesare presiunii arteriale. În plus, pentru persoanele care stau toată ziua la birou, este un lucru mai mult decât benefic.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Oferă energie

În cazul în care simțiți o stare constantă de oboseală, ar trebui să vă puneți imediat în picioare pantofii sport și să începeți să faceți exerciții fizice. Acestea nu trebuie să fie exerciții de o intensitate ridicată, pentru că vă vor epuiza imediat.

Puteți apela la cele cu o intensitate mai scăzută, care nu vă vor epuiza mai deloc. Ba chiar mai mult, acestea îți pot mări nivelul energiei cu până la 20% și pot scădea oboseala cu până la 65%.  

Stimulează sistemul imunitar

Se spune că o plimbare pe zi poate ține doctorul departe. Prin urmare, ar trebui ca în fiecare zi să faceți o plimbare timp de 30-45 de minute, în ritm rapid.

Aceasta vă va stimula sistemul imunitar, iar totodată va reuși să țină departe răceala. Aspect dovedit în cadrul unui studiu de cercetare de la Universitatea de Stat din Appalachian. În plus, a fost dovedit și faptul că persoanele care fac mișcare, în afara faptului că răcesc mai rar, răceala lor ține mult mai puțin și sunt mult mai ușoare.

beneficiile mersului pe jos
Cati pasi trebuie sa faci zilnic pentru a slabi[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ele sunt cele mai sexy vedete din România! Au trecut cu brio testul costumului de baie, chiar dacă au peste 50 de ani

Scade nivelul zahărului din sânge

Dacă după fiecare masă, ați ieși la o plimbare de doar 15 minute, nivelul zahărului din sânge va scădea pentru mai mult de 24 de ore. Acest aspect a fost dovedit în cadrul unui studiu publicat în “Îngrijirea Diabetului”. Acesta este și motivul pentru care ar trebui să mai săriți uneori peste desert și să alegeți să faceți o plimbare în aer liber, în schimb.

Menține mintea trează la persoanele mai vârstnice

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

Atunci când locuiți într-o zonă în care predomină parcurile și aleile, puteți alege oricând, indiferent de momentul zilei, să faceți o plimbare perfectă. Acest lucru se recomandă în special pentru persoanele mai vârstnice, din simplul fapt că plimbările pot reduce masa corporală și presiunea arterială, dar totodată pot îmbunătăți și memoria și capacitatea cognitivă.

cat trebuie sa ma plimb pe jos
Cati pasi trebuie sa faci zilnic pentru a slabi

Citeste si: Daniela Gyorfi, primele detalii despre conflictul cu Carmen Harra. Cele două s-au fi luat la bătaie pentru un bărbat

 

Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a sl ă bi

Există momente în care ne punem întrebare “Cât pot slăbi, în funcție de cât merg pe jos, zilnic?”, însă ar trebui să știm faptul că numărul de calorii arse depinde doar de doi factori, iar aceștia sunt: suprafața de mers și greutatea.

Prin urmare, dacă mergi timp de 60 de minute, cu o viteză de 6 km pe oră, vei arde 400 de calorii, mai exact, la fiecare 2000 de pași, vei arde 100 de calorii. Astfel, cea mai bună variantă de slăbire este de a pierde 500 gr în 7 zile.

cum pot slabi mai repede
Cati pasi trebuie sa faci zilnic pentru a slabi[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Andra Măruță, în vacanță doar cu cei doi copii! Artista a plecat fără soțul ei



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ele sunt cele mai sexy vedete din România! Au trecut cu brio testul costumului de baie, chiar dacă au peste 50 de ani

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Calendar ortodox 6 OCTOMBRIE 2024. Ce sărbătoare importantă prăznuiesc creștinii

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies