Pentru a inlatura patogenii daunatori, corpul se bazeaza pe actiunea celulelor T, care activeaza celulele imune responsabile cu combaterea bacteriilor si virusilor.
Alimentele procesate cu un continut ridicat de sare rafinata,lipsita astfel de calitatile ei nutritive, pot fi cauza principala a bolilor autoimune, conform unui nou studiu de cercetare. Cercetatori de la Universitatea Yale din SUA si Erlangen-Nuremberg din Germania au descoperit ca un consum excesiv de sare rafinata si procesata creste riscul aparitiei unor afectiuni precum astmul, eczemele, alopecia si scleroza multipla (SM).
O echipa internationala de cercetatori a luat mostre de mancare de la Domino’s Pizza, Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonald’s, Pizza Hut, Burger King si Subway, testand continutul acestora de sare.
Au descoperit ca majoritatea produselor contin cantitati excesiv de mari de sare procesata – cele din SUA avand cantitati duble fata de alte tari.
Chiar si in cazul produselor clasificate cu “continut redus de grasimi” sau cu “continut caloric scazut,” s-a descoperit ca acestea contineau cantitati mari de sare pentru a compensa lipsa aromelor. Drept urmare, spun ei, anumite celule din corp devin hiperactive in prezenta sarii, declansand un proces inflamator ce poate duce la afectiuni autoimune.
“Acesta este primul studiu care demonstreaza ca sarea procesata si rafinata in exces poate fi unul dintre factorii de mediu ce favorizeaza incidenta bolilor autoimune,” au declarat autorii.
Sursa: viataverdeviu.ro
Alimentele procesate cu un continut ridicat de sare rafinata,lipsita astfel de calitatile ei nutritive, pot fi cauza principala a bolilor autoimune, conform unui nou studiu de cercetare. Cercetatori de la Universitatea Yale din SUA si Erlangen-Nuremberg din Germania au descoperit ca un consum excesiv de sare rafinata si procesata creste riscul aparitiei unor afectiuni precum astmul, eczemele, alopecia si
scleroza multipla (SM).
O echipa internationala de cercetatori a luat mostre de mancare de la Domino’s Pizza, Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonald’s, Pizza Hut, Burger King si Subway, testand continutul acestora de sare. Au descoperit ca majoritatea produselor contin cantitati excesiv de mari de sare procesata – cele din SUA avand cantitati duble fata de alte tari.
Chiar si in cazul produselor clasificate cu “continut redus de grasimi” sau cu “continut caloric scazut,” s-a descoperit ca acestea contineau cantitati mari de sare pentru a compensa lipsa aromelor.
Drept urmare, spun ei, anumite celule din corp devin hiperactive in prezenta sarii, declansand un proces inflamator ce poate duce la afectiuni autoimune.“Acesta este primul studiu care demonstreaza ca sarea procesata si rafinata in exces poate fi unul dintre factorii de mediu ce favorizeaza incidenta bolilor autoimune,” au declarat autorii.
Sursa:
viataverdeviu.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro