Cauzele transpirației abundente. Explorarea cauzelor profunde ale transpirației abundente și impactul asupra calității vieții

Cauzele transpirației abundente
Cauzele transpirației abundente

Află din rândurile următoare care sunt cauzele transpirației abundente și cum poți să tratezi această problemă.

Odată cu începutul sezonului cald, corpul nostru transpiră mai mult decât de obicei, iar acest fenomen este unul complet normal deoarece așa se protejează de temperaturile ridicate de afară. Problema apare în momentul în care ne confruntăm cu o transpirație excesivă. Există multe persoane care se confruntă cu această problemă și pentru care impactul asupra calității vieții este unul considerabil, ducând în timp la stima de sine scăzută și la marginalizarea de către societate, atunci când vorbim despre o transpirație abundentă și urât mirositoare.

De aceea, este foarte important ca înainte de a trata această problemă să identificăm cauzele care duc la apariția ei și cum ne pot influența acestea.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Viviana Iordache, medic dermatolog, a vorbit despre transpirația excesivă, care sunt factorii care o influențează și ce trebuie să facem în acest sens.

Activitate fizică și efort intens

Cauzele transpirației abundente
Cauzele transpirației abundente[Sursa foto: freepik]

Activitatea fizică și efortul intens sunt principalele cauze care duc la o transpirație excesivă. În acest caz, nu ar trebui să ne îngrijorăm dacă acest fenomen se produce doar atunci când avem activitate fizică intensă deoarece este complet normal. În acest caz, întâlnim o transpirație excesivă la nivelul axilei, al pieptului și la unele persoane poate chiar pe frunte, tălpi sau palme.

Temperatură ridicată ambientală

Citește și: Leacuri bătrânești pentru transpirație. Învață de la bătrâni remediile naturale și tradiționale pentru combaterea transpirației!

Cauzele transpirației abundente
Cauzele transpirației abundente[Sursa foto: freepik]

Transpirația este cauzată în majoritatea cazurilor de modificările temperaturii corpului sau de modificări ale temperaturii exterioare. În acest caz, este un proces normal prin intermediul căruia corpul nostru se protejează împotriva temperaturilor ridicate.

Stres și anxietate

Citește și: Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cauzele transpirației abundente
Cauzele transpirației abundente[Sursa foto: freepik]

O altă cauză care poate duce la transpirație excesivă este stresul și anxietatea.

Stările de stres și anxietate pot genera transpirație la nivelul feței sau al palmelor.

Hormoni și dezechilibre hormonale

Dezechilibrele hormonale sunt cunoscute ca fiind o cauză des întâlnită care poate duce la transpirația excesivă. Potrivit specialistului în domeniu, transpirația este influențată și de sex. Astfel, bărbații transpiră mai mult decât femeile. În momentul în care la nivelul corpului femeii se produc anumite dezechilibre hormonale, acest lucru poate duce la transpirație excesivă.

Astfel, menopauza și sarcina sunt două perioade în care corpul femeii poate transpira mai mult decât de obicei.

Din păcate, în context hormonal și neurovegetativ, o parte dintre noi transpirăm excesiv; o parte dintre noi transpirăm foarte urât mirositor, iar altă parte dintre noi transpirăm cu un PH atât de puternic încât ne contaminăm, mai ales la nivelul tălpilor și al axilelor .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Medicamente

Cauzele transpirației abundente
Cauzele transpirației abundente[Sursa foto: freepik]

Există unele medicamente care au ca efect advers transpirația excesivă. În acest caz, este foarte important să consultați cu atenție prospectul și în cazul în care vă confruntați cu acest efect advers să luați legătura cu un medic specialist.

Anumite afecțiuni medicale

Diabetul, hipertensiunea arterială, obezitatea sau anumite afecțiuni medicale ce au legătură cu glanda tiroidă pot duce la o transpirație excesivă.

Alimentație și băuturi

Cauzele transpirației abundente
Cauzele transpirației abundente[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Deși poate părea greu de crezut, transpirația reprezintă și un răspuns al corpului asupra consumului unor alimente sau băuturi. Aceasta apare cu precădere la nivelul feței și pieptului și se numește transpirație gustativă. În acest caz, factorii care o pot influența sunt reprezentați de consumul de alimente picante, băuturi care conțin cofeină sau băuturi alcoolice.

De asemenea, depinde foarte mult și de cantitatea de lichide pe care o consumăm, aceasta fiind eliminată și prin intermediul transpirației.

În acest caz, este foarte important să identificăm cauza apariției transpirației excesive și să o tratăm. Potrivit specialistului în domeniu, transpirația excesivă poate duce la apariția unor infecții la nivelul pielii.

Transpirația excesivă duce la probleme care de obicei sunt agravate de lipsa igienei, în sensul că schimbă PH-ul zonei, iar zona se poate contamina mult mai ușor atât cu ciuperci, cât și cu microbi, chiar dacă omul are o igienă corectă .”, a explicat specialistul în domeniu.  

În acest caz, cel mai eficient mod prin care putem trata transpirația excesivă este să apelăm la intervenții cu toxină botulinică.

Un tratament în axilă cu toxină botulinică poate să producă o anhidroză până la un an și jumătate, timp în care pacientul nu mai udă cămașa, nu mai miroase urât și nu mai pătează hainele cu deodorant, care lasă talc sau pudră la nivelul pielii .”, a spus specialistul în domeniu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce este bruxismul. Explicația completă a acestei tulburări și modalități eficiente de gestionare a șuieratului și scrâșnetului dinților!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies