Cazul Sorina! Micuța a plecat în SUA, dar asistenții maternali Șărămăt nu renunță! "Luptăm pentru ea pentru că o iubim" Declarații EXCLUSIVE

Cazul Sorina! Micuța a plecat în SUA, dar asistenții maternali Șărămăt nu renunță!
Cazul Sorina! Micuța a plecat în SUA, dar asistenții maternali Șărămăt nu renunță! "Luptăm pentru ea pentru că o iubim" Declarații EXCLUSIVE

Lupta pentru Sorina părea să se fi încheiat după ce familia care a adoptat-o, în urma unui proces extrem de dificil, a plecat, deja, în SUA, însoțită de micuța care, timp de 7 ani, a fost în grija familiei Șărămăt.

Cu toate acestea, familia Șărămăt este decisă să nu abandoneze lupte și, mai mult decât atât, sunt hotărâți să facă tot ce le stă în puteri pentru a ajunge, din nou, lângă Sorina.

Noi sperăm, din toată inima, să se dovedească că am avut dreptate. Nu, nu putem fi împăcați cu ideea că Sorina nu mai este alături de noi. Am auzit de toate, că o voiam ca să luăm bani în urma ei, că nu am vrut să o adoptăm, dar toate astea sunt minciuni.

Nu aveam nevoie de bani, dacă aveam nevoie de bani ca asistenți maternali, puteam lua un alt copil. Noi am ținut-o și luptăm pentru ea pentru că o iubim”, ne-a spus, în exclusivitate, aproape plângând de durere, Vasile Șărămăt.

Mai mult decât atât, ne-a dezvăluit el, lupta pentru Sorina este departe de a fi încheiată. ”Vom merge la CEDO, vom merge până în pânzele albe pentru Sorina.

Este o parte a familiei noastre, nu vrem să o cedăm. Dacă e nevoie, vom merge să o vedem și la New York. Înțeleg că familiei Săcărin li s-a dat dreptate de justiția din România, dar, moral, nouă ni s-a făcut o mare nedreptate, noi, cei din familia Șărămăt, suntem părinții ei de drept, noi am crescut-o, noi am educat-o, noi am avut grijă de ea”, ne-a mai spus Vasile Șărămăt.

Familia Șărămăt: ”Vrem doar să vorbim cu Sorina”

De altfel, în interviul pe care l-a dat pentru stirilekanald.ro, familia Șărămăt a fost categorică: un singur lucru i-ar putea face să renunțe la lupta pentru Sorina, o luptă pe care susțin ei, o duc cu arme inegale, împotriva statului, împotriva familiei adoptatoare, împotriva tuturor. ”De ce nu o dau pe post (cei din familia adoptatoare, n.

red.), să spuna fetița ”Să nu mă mai căutați!”. Atunci vom renunța. Până atunci mergem și la CEDO dacă e nevoie. (…) Fetița daca va ajunge acolo (în SUA, n. red.) nu va trăi. Fetița aceea va fi traumatizată. Ceva se va întâmpla cu ea”, mai susțin, cu lacrimi în ochi, cei din familia Șărămăt.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În altă ordine de idei, cei doi soți care au fost asistenții maternali ai Sorinei sunt supărați că nu li se permite să o vadă pe Sorina sau să vorbească cu micuța și, dacă tot ei nu au voie, măcar să i se permită Andreei, fetița adoptată de familia Șărămăt și alături de care a crescut. ”Îi rugăm frumos pe Săcărin să lase fata să vorbească.

Să spuna unde vrea să rămână. Și să vorbească cu Andreea. Măcar să le lase sa vorbească la telefon. Nu să mintă avocata lor că nu ne merge telefonul. (…) Am întrebat avocata ce face, cum se simte Sorina și ne-a spus că s-a adaptat, că nici nu a mai întrebat de noi, după două zile, că nu dorește să vorbească cu noi”, au mai spus, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro
cei doi Sărămăt.

Citeste si: Corina Chiriac este în doliu. A murit Virgil Anastasiu, fostul său soţ

Citeste si: Horoscop marți, 23 iulie. Lacrimi fără sfârșit pentru o zodie! Drama vieții ei!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum ştii că moartea este aproape. Semne că se apropie sfârşitul. E TERIFIANT!

Cazul Sorina, scandal mediatic fără precedent

Ceea ce se știe până acum este că Sorina a fost dată în plasament la asistenta maternală din Baia de Aramă și în 2012 se deschide procedura de adopție. Însă, potrivit informațiilor date pe canale oficiale, deși sunt consultate 120 de familii, fetița nu-și găsește părinți. Așa că rămâne la asistenta maternală vreme de aproape 7 ani. În toată această perioadă, din partea familiei care au luat-o în asistență maternală pe Sorina apar două declarații pe proprie răspundere că nu se dorește acest lucru. Prima în 2013 și următoarea în 2017, după ce este înștiințată că s-a deschis procedura de adopție internațională din cauză că nu se găsise o familie adoptatoare în România. Potrivit legii, după deschiderea procedurii de adopție trebuie să treacă un an în care se caută o familie din România pentru a se ajunge la adopția internațională. Așadar, Sorina era introdusă deja în categoria copiilor ”greu adoptabili”, nu-și găsise o familie în România vreme de 7 ani, singura posibilitate rămasă fiind adopția internațională, la care sunt însă eligibile, după niște proceduri complicate și de durată, doar familiile în care cel puțin unul dintre soți are cetățenie română.

În primăvara lui 2018, asistenta depune o cerere de adopție a fetiței și încă una prin care solicită atestarea ca familie ”adoptatoare”, la care face revenire peste încă două luni. Potrivit documentelor, asistentei i se aduce la cunoștiință că Sorina se află in ”procedură de potrivire” cu familia de români din America, așa că declară că dorește adopția numai dacă procesul eșuează. Două zile mai târziu își retrage cererea pentru obținerea atestatului de adoptator, dar se răzgândește și revine cerând anularea cererii de retragere. Solicită apoi, printr-o cerere de intervenție în proces, Tribunalului Mehedinți anularea adopției internaționale, și are câștig de cauză. Doar că familia din America face recurs, procesul se judecă la Curtea de Apel Craiova, iar acolo pierde. Instanța decide definitiv ca Sorina să fie încredințată românilor din SUA. Se întâmpla în aprilie 2019, după doi ani în care familia adoptatoare trecuse prin toate procedurile. Asistentei maternale i se retrage atestatul de asistentă, deci nu mai are niciun drept legal asupra micuței Sorina. Mai mult, duminică dimineața, Sorina, alături de familia care a adoptrat-o, a părăsit România, fără să mai vorbească cu familia Șărămăt, și a plecat la New York.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Horoscop marți, 23 iulie. Lacrimi fără sfârșit pentru o zodie! Drama vieții ei!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies