Ce adaugă francezii în piure pentru a fi mai bun. Gustul te va da pe spate

Ce adaugă francezii în piure pentru a fi mai bun. Gustul te va da pe spate
Ce adaugă francezii în piure pentru a fi mai bun. Gustul te va da pe spate

Piureul de cartofi este unul dintre felurile de mâncare la care nicio gospodină nu poate eșua. În plus, acesta este foarte apreciat de cei mici.

Există și câteva trucuri pe care gospodinele le pot folosi pentru a obține un piure delicios. Francezii au un ingredient secret pe care îl utilizează pentru a conferi piureului un gust mai rafinat. Află acum care este acest ingredient.

Citește și: Cum păstrezi căpșunile proaspete pentru mai mult timp. Află secretul simplu care le va menține în stare perfectă

Ce adaugă francezii în piure pentru a fi mai bun

Deși pare un preparat simplu, piureul poate surprinde prin gustul său. De obicei, acesta este servit ca garnitură alături de diverse feluri de mâncare, cum ar fi friptura sau legumele. Francezii au o tehnică secretă de preparare a piureului. Aceștia obișnuiesc să adauge cașcaval sau brânză în piure, pentru a-i conferi un gust aparte.

Prin adăugarea acestui ingredient, piureul capătă o savoare aparte, transformându-l dintr-un preparat simplu într-unul extraordinar.

Ingredientul folosit de francezi nu este costisitor și poate fi găsit într-o varietate mare de sortimente. Gospodinele pot alege să adauge brânzeturi precum emmentaler, parmezan sau pecorino pentru a obține un piure delicios.

Pentru a pregăti acest fel de mâncare, gospodinele necesită 1 kilogram de cartofi, 1 cană de lapte, 50 de grame de unt și 100 de grame de brânză sau cașcaval.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ce adaugă francezii în piure pentru a fi mai bun
Ce adaugă francezii în piure pentru a fi mai bun[Sursa foto: freepik]

Cum se prepară piureul de cartofi

Primul pas în pregătirea acestei rețete constă în decojirea cartofilor. După ce au fost curățați și clătiți, aceștia sunt tăiați în felii sau rondele și apoi se pun la fiert. Odată ce cartofii sunt fierți, trebuie să se scurgă apa. După ce am scurs tot lichidul, putem proceda la pasarea cartofilor. Înainte de a-i pisa, este important să nu uităm să adăugăm lapte și unt.

Specialiștii în bucătărie recomandă ca laptele utilizat să fie încălzit, iar untul să fie de calitate superioară, cu conținut ridicat de grăsimi. După ce ați amestecat aceste ingrediente și ați obținut o textură cremoasă, puteți adăuga brânza sau cașcavalul.

Cum poți obține un piure cremos

Bucătarii oferă câteva sfaturi utile pentru a obține un piure cremos. După ce ați scurs lichidul, se recomandă să păstrați cratița cu cartofi pe foc, pentru a-i usca.

Totuși, este important să nu lăsați cratița prea mult timp pe foc, deoarece cartofii se pot lipi. De obicei, un minut sau două sunt suficiente. De asemenea, o opțiune este să utilizați un mixer pentru a zdrobi cartofii, în loc să-i pasați manual.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Pentru a obține un gust special, puteți adăuga usturoi, pătrunjel sau busuioc în funcție de preferințe. După adăugarea acestor ingrediente, puteți introduce preparatul în cuptor pentru aproximativ 15 minute. Pentru un gust deosebit, se recomandă să ungeți vasul cu unt înainte de a-l introduce în cuptor. După cele 15 minute, puteți scoate preparatul din cuptor și să vă bucurați de el.

Ce adaugă francezii în piure pentru a fi mai bun
Ce adaugă francezii în piure pentru a fi mai bun[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este soluția de înlocuire a zahărului în cafea. Descoperă ingredientul secret care face minuni



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Care este secretul unor perdele curate fără a fi scoase de pe suport. Amestecul va face minuni

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies