Ce aliment ne poate face rau in timpul postului

Ce aliment ne poate face rau in timpul postului
Ce aliment ne poate face rau in timpul postului

Acest aliment poate fi extrem de daunator pentru organism, mai ales daca il consumam din abundenta, asa cum se intampla in timpul postului.

Nutritionistul Mihaela Bilic crede ca si consumul de nuci si migdale trebuie sa fie limitat in aceasta perioada, pentru ca acestea contin 40% ulei.

Uleiul in postul trebuie sa fie la fel de rar precum pestele. “Daca tot suntem in saptamana alba si ne pregatim de postul Pastelui, nu strica sa vorbim putin despre ulei. In primul rand pentru ca suntem romani si avem uleiul de gatit in sange, apoi pentru ca fiind vegetal exista riscul sa il consumam din abundenta, mai ales in post.

Nu stiu daca au fost nutritionisti de fata atunci cand s-au pus bazele religiei, insa limitarea consumului de ulei este mai importanta decat eliminarea oului si produselor lactate. Cand vrem sa-i dam o pauza ficatului si metabolismului de la munca grea de digestie din fiecare zi, pe langa produsele de origine animala trebuie obligatoriu sa renuntam si la ulei, indiferent daca e de floarea soarelui sau de masline.

Sursa



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum se face maioneza de post. 3 idei vegane, extrem de delicioase

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Sex in Postul Pastelui. Ce spune Biserica despre copilul conceput in post

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies