Cu toate că le consumăm în fiecare zi, puține persoane sunt conștiente de riscurile pe care le pot avea anumite alimente. Atât fructe, cât și legume, sau nuci, pot conține compuși chimici foarte periculoși pentru sănătatea noastră.
Chiar dacă alimentele respective sunt banale, regăsite în orice bucătărie, acestea pot să ne afecteze foarte rău.
Sezonul vacanțelor este pe sfârșite, iar această perioadă a reprezentat ocazia perfectă pentru a consuma alimente cu care nu suntem obișnuiți. Din nefericire, multe dintre acestea pot avea efecte negative asupra organismului. Cu toate acestea, nu doar atunci când explorăm locații noi, putem să avem de-a face cu mâncare toxică, ci și la noi în bucătărie, într-o zi obișnuită.
Ce sortiment de migdale este nociv
Migdalele neprelucrate conțin acid cianhitric, care este letal. Așadar, consumul a 10 migdale amare, poate fi fatal pentru un copil. Uleiul de migdale amare este folosit pentru a face extracte și lichioruri. Totuși, migdalele pe care le achiziționăm din comerț, sunt dulci.
Când sunt cartofii nocivi
Citeste si: „Eu nu mănânc...” Ce dietă ține Mihaela Bilic. Sfaturi de la medicul nutriționist
Cartofii sunt legumele care conțin o otravă numită solanină. Trebuie să evitați cartofii verzi sau încolțiți, pentru a nu vă intoxica cu această substanță. Întreaga plantă are toxină. Drept urmare, frunzele sau florile nu trebuie consumate. Pentru a evita acest pericol, trebuie să păstrați cartofii departe de lumina puternică a soarelui. Înainte să încolțească, un cartof se înverzește, indicând prezența solaninei.
Când devine mierea toxică
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Zodiac chinezesc 2 septembrie 2022. Tigrul va avea parte de vești foarte bune
Mierea poate fi nocivă, în special pentru copii și femeile însărcinate, atunci când este nepasteurizată. În cazul în care veți consuma mai mult de o linguriță de miere nepasteurizată, vă veți confrunta cu greață, amețeli și dureri de cap.
Acest ingredient poate fi fatal pentru femeile însărcinate și pentru copii.Mare atenție la consumul de cireșe
Cireșele sunt fructe îndrăgite de foarte mulți oameni, însă puțini știu cât de toxici sunt sâmburii acestora. Sâmburii de la cireșe conțin un compus chimic numit amigdalină, care este foarte toxică pentru corpul uman. Totuși, nu trebuie să vă îngrijorați dacă ați înghițit, din greșeală, un sâmbure.
Nucșoara poate produce halucinații
Citeste si: Cât timp fierbi sarmalele. Sfaturi pentru cele mai bune sarmale
Nucșoara este un ingredient des folosit în prepararea deserturilor. Deși oferă o aromă excepțională, aceasta poate fi toxică. Nucșoara conține un compus psihoactiv care se numește miristicină.