Ce alimente sunt benefice in perioada menstruatiei

Ce alimente sunt benefice in perioada menstruatiei
Ce alimente sunt benefice in perioada menstruatiei

Sunt multe femei care in timpul menstruatiei sufera de sangerari abundente, aceasta afectiune se numeste menoragie.

In cazul unora este nevoie de consult medical, cauzele fiind multiple, de la polipi si tumori fibroase pana la dezechilibre hormonale. De asemenea sunt si femei  pentru care aceasta sangerare abundenta nu reprezinta decat un sentiment frustrant si nu o grija pentru sanatate.

Oricare ar fi situatia, aceste sangerari abundente pot fi diminuate printr-o modificare a dietei alimentare.

Alimentele care combat sangerarea menstruala abundenta  sunt acele alimente bogate in grasimi si cu aport redus de carbohidrati cu indice glicemic scazut.

In plus, eliminarea alimentelor pe baza de lactate (chiar si pe cele cu continut scazut de grasimi) timp de aproximativ trei luni ar fi benefica.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Este recomandat ca painea, gustarile pline de sare si dulciurile sa se inlocuiasca cu alimente cu indice glicemic scazut, de exemplu cu: broccoli, fasole neagra, spanac.

Grasimile sanatoase sunt cele bogate in omega 3 si omega 6, de exemplu: nucile, avocado si uleiul extravirgin de nuca de cocos.

De asemenea pentru ameliorarea simptomelor de menoragie, recomandat mai este si consumul de fructe si legume bogate in vitaminele A,C si E. Acestea sunt: ciresele, rosiile, varza de Bruxelles (are un indice glicemic foarte scazut, contine vitamin C si acizi grasi omega 3), dovleacul si citricele.

Sursa: Viataverdeviu.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Larisa Uță, despre bunurile pe care le are împreună cu fostul soț, Alin Oprea. Ce ar mai fi, de fapt, de împărțit. „În momentul acesta o dăm înapoi oricând vrea el.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

EDITORIAL: The Floor - un show care te ține cu ochii pe micul ecran!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies