Anumiți copii sunt învățați de la o vârstă fragedă să economisească sume de bani primite de la părinții, în caz de nevoie, însă majoritatea preferă să îi cheltuie.
Banii joacă un rol important în zilele noastre, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, dat fiind faptul că sunt obișnuiți să primească diverse sume de bani de la părinți, pentru a-și face poftele.
Ce ar putea face cei mici dacă ar alege să economisească, dar și de câți bani au nevoie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De exemplu, în Germania se recomandă ca cei mici să primească următoarele sume de bani, în funcție de vârstă:
- sub vârsta de 6 ani- 1-2 euro pe săptămână
- de la vârsta de 6 până la 9 ani- 2-4 euro pe săptămână
- de la vârsta de 10-11 ani- 20-25 de euro pe lună
- de la vârsta de 12-14 ani- 25-40 de euro pe lună
- de la vârsta de 15-16 ani- 40-60 de euro pe lună
- de la vârsta de 17-18 ani- 60-75 de euro pe lună
Bineînțeles că acesta este doar un exemplu, dat fiind faptul că banii de buzunar sunt oferiți diferit în funcție de familie sau țară. Cu toate acestea, pentru a se asigura că cei mici vor avea totuși câteva economii pentru momentul când vor crește mari, părinții înființează un cont de economii, chiar de atunci când copilul se naște, astfel încât să se acumuleze o sumă considerabilă, de-a lungul anilor.
Conform calculelor, în primii 5 ani de viață, se pot economisi 104 euro în fiecare an, ceea ce înseamnă că atunci când un copil ar avea deja vârsta de 6 ani, ar deține peste 520 de euro în contul de economii, însă dacă și banii de buzunar oferiți de părinți ajung în același cont și se economisesc, automat suma va crește. Este benefic ca cei mici să învețe din timp cum să gestioneze banii și că nu este bine să cheltuiască fără măsură sau limită. Economisirea poate merita pentru viitoare planuri sau achiziții de viitor ale copiilor, care depășesc vârsta de 18 ani.