Ce ar trebui sa mananci inainte de fiecare antrenament! Super ponturi care te ajuta sa slabesti

Ce ar trebui sa mananci inainte de fiecare antrenament! Super ponturi care te ajuta sa slabesti
Ce ar trebui sa mananci inainte de fiecare antrenament! Super ponturi care te ajuta sa slabesti

Indiferent de ora la care te antrenezi, este foarte important sa ai energia necesara pentru sustinerea efortului.

In primul rand, tine cont ca timpul necesar intre masa si antrenament este de 1,5-2 ore. Altfel, corpul nu are suficient timp sa digere, iar randamentul la sala nu va mai fi la fel de bun. Atunci cand esti pe fuga, consuma fructe cu jumatate de ora inainte de antrenament. Bananele sunt cea mai buna sursa de energie, dar optiuni potrivite sunt si merele, portocalele, ananasul sau pomelo. insa cand timpul iti permite, pregateste-ti meniuri complexe.



Alege surse de energie


Principala sursa de energie sunt carbohidratii complecsi. Cei simpli se convertesc mult mai usor in grasimi, pe cand pe cei complecsi corpul ii asimileaza mai lent transformandu-i mai usor in energie. Astfel, energia pe care o ofera este eliberata constant, permitandu-ti sa-ti mentii ritmul alert pe tot parcursul zilei.

Printre cele mai bune surse de carbohidrati complecsi se numara orezul integral, fulgii de hrisca, fulgii de ovaz, painea integrala cu seminte, pastele integrale, spune Andrei Ivan, antrenor personal la World Class.

Bineinteles, alaturi de carbohidrati
trebuie consumata si o sursa de proteina buna: oua, peste, piept de pui, curcan, muschi de vita.

In functie de obiectivele tale, dar si de felul in care functioneaza corpul tau, poti opta si pentru mesele de tip keto: grasimi (bune)+ proteine. Insa, nu uita ca inainte sa iei decizii majore legate de meniurile tale, ar fi bine sa discuti cu un nutritionist sau cu antrenorul tau.


Pregateste-ti meniurile in functie de ora


Te antrenezi dimineata? Consuma inainte: fulgi de hrisca, ceai verde, tarate de Psyllium alaturi de 2-3 albusuri de ou si cateva legume sau un mix din nuci, seminte, migdale, seminte de canepa si caju.

Te antrenezi dupa-amiaza? Consuma inainte: muschi de vita la gratar si orez integral, alaturi de legume fierte sau gratinate (broccoli, dovlecel, ceapa, vinete, rosii) sau somon la gratar alaturi de sparanghel.


Te antrenezi seara? Consuma inainte: dorada la cuptor cu paste integrale fierte sau o salata de ton cu porumb si legume verzi (salate de mai multe tipuri, rosii, castraveti, legume de sezon).

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Monica Anghel, despre timpul acordat dietelor sale și lecțiile învățate cu privire la starea de sănătate. Cum alege acum ceea ce mănâncă. “Nici eu nu aveam timp. Exista riscul să fi fost prea târziu”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

“Inimă rebelă”, din 2 octombrie, la Kanal D!

Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul fotbalistului | Foto

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies