Pieptul de pui este foarte apreciat în gastronomie, nu numai pentru varietatea de mâncăruri care se pot obține cu ajutorul lui, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. Află din acest articol valorile nutriționale ale pieptului de pui, cum îl poți prepara, dar și idei de rețete simple cu piept de pui.
Aproape în toată lumea, pieptul de pui este un aliment foarte popular, gătit atât acasă, cât și la restaurante.
Valori nutriționale- calorii și proteine în pieptul de pui
Citește și: 7 rețete de marinată pentru pui! Oferiți puiului o aromă deosebită cu ajutorul acestor rețete
În general, 100 de g de piept de pui vor avea de 115 calorii, în timp ce valoarea proteinelor va fi de 22.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ce beneficii are pieptul de pui
Consumul regulat de piept de pui aduce numeroase beneficii sănătății. Pieptul de pui este bogat în proteine, esențiale pentru creșterea și menținerea masei musculare. Fiind slab în grăsimi, pieptul de pui este ideal pentru dietele de slăbire sau pentru menținerea unei siluete armonioase. De asemenea, acst aliment este bogat în vitamine. Pieptul de pui conține vitamina B, fosfor și seleniu, ideale pentru un sistem imunitar sănătos.
Valorile nutritionale pentru pieptul de pui prăjit
În mod evident, modul de preparare va influența numărul de calorii pe care le vei consuma. Cu toții știm că pieptul de pui prăjit este foarte gustos, însă dacă vrem să ne menținem silueta, trebuie să avem grijă cât de des îl consumăm. Totuși, este important și uleiul în care îl prăjim. În momentul în care vei prăji 100 g de piept de pui, trebuie să te aștepți să aibă în jur de 164 de calorii, 31 g de proteine și 4 g de grăsimi.
Cum îl poți prepara ca să te bucuri de toate avantajele
Pentru a profita la maximum de beneficiile nutriționale ale pieptului de pui, este important să alegi metode de gătit sănătoase. Prepararea pieptului de pui la grătar este una dintre cele mai sănătoase metode și mai mult, păstrează aroma și textura cărnii. De asemenea, fierberea a pieptului de pui este o metodă care păstrează conținutul scăzut de grăsimi, deoarece nu folosești ulei sau unt. Multe gospodine aleg să gătească pieptul de pui la cuptor, nu doar că este convenabil, ci și pentru faptul că este mai sănătos și poate avea un gust excepțional, cu ajutorul mirodeniilor. Poți găti pieptul de pui într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și ierburi aromatice, pentru a adăuga un gust excelent, fără să îți faci probleme din cauza kilogramelor în plus.
Idei de rețete simple cu piept de pui
Există o mulțime de rețete gustoase cu piept de pui, potrivite pentru orice gust și moment al zilei. Indiferent că alegi să îl consumi la prânz sau la cină, pieptul de pui joacă un rol esențial în gastronomie. De asemenea, există rețete foarte gustoase și creative pe bază de piept de pui, potrivite chiar și atunci când ai musafiri. Spre exemplu, poți găti: musaca cu piept de pui și legume, rulouri cu piept de pui și spanac, piept de pui în stil indian, paste cu piept de pui și multe altele.