Ce beneficii poate avea corpul tău de la utilizarea lăptișorului de matcă

6 beneficii ale lăptișorului de matcă
Ce beneficii poate avea corpul tău de la utilizarea lăptișorului de matcă

Află care sunt beneficiile consumului de lăptișor de matcă și care sunt bolile pe care le ține la distanță acest ingredient natural

Ce este lăptișorul de matcă?

Lăptișorul de matcă are o textură vâscoasă, fiind de fapt substanța secretată de albine prin glandele hipofaringiene. Nu matca este cea care îl produce, lăptișorul de matcă este, de fapt, o sursă de hrană pentru aceasta, întrucât regina stupului va fi hrănită doar cu lăptișor pe tot parcursul vieții.

Ce conține lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă este extrem de bogat în minerale și aminoacizi esențiali, conținând și o multitudine de B-uri, extrem de benefice pentru organism.

Citeste si: 5 motive pentru care este recomandat sa folosesti laptisor de matca pur

În lista de mai jos, veți găsi toate elementele care se regăsesc în conținutul lăptișorulul de matcă:

-apă

- proteine

-carbohidrați 

-acizi grasi esențiali 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

-lipide

- vitamine: A, C, D, E, B > B1, B2, B3, B5, B6, B9 (acid folic), B12

-minerale (fluor, iod, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, calciu, cupru, fier, seleniu, sodiu, sulf, zinc)

-polifenoli, cu rol antioxidant

Laptisorul de matca ingrasa

Citeste si: Laptisorul de matca pentru ten, secretul tineretii fara batranete

6 beneficii ale lăptișorului de matcă

1.Contribuie la reglarea tensiunii arteriale

Lăptișorul de matcă este extrem de bogat în peptide, care contribuie semnificativ la reglarea tensiunii arteriale. Acestea acționează similar cu un vasodilatator.

Astfel că, lăptișorul de matcă va proteja organismul în fața bolilor cardiovasculare.

2.Contribuie la reglarea colesterolului

Lăptișorul de matcă poate reduce nivelul colesterolului nociv, dar și numărul trigliceridelor, protejând, în același timp, organismul de accidente vasculare cerebrale, de infarcul miocardic, dar și de ateroscleroză.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

3.Stimulează memoria

Cele mai recente cercetări au arătat că lăptișorul de matcă îmbunătățește memoria pe termen scurt, fiind demonstrat efectul benefic al acestuia în ceea ce privește funcțiile neuronale. Se recomandă ca stimulent în perioade de stres, epuizare fizică, înainte de examene, concursuri etc.

4.Ameliorează simptomele menopauzei

Conform studiilor, lăptișorul de matcă ameliorează bufeurile și alte simptome care apar odată cu menopauza.

De asemenea, lăptișorul de matcă  protejează organismul împotriva osteoporozei și are un rol important în formarea oaselor.

Laptisor de matca administrare

Citeste si: Laptisor de matca- ce este si cum il folosesti

5.Este un bun antioxidant

Lăptișorul de matcă are în conținut antioxidanți în cantități semnificative, care împiedică oxidarea celulelor din organism, bolile care afectează inima fiind astfel ținute la distanță.

Ceea ce multă lume nu știe este că lăptișorul coține o cantitate mult mai mare de antioxidanți atunci când este proaspăt.

6.Contribuie la pierderea în greutate

Lăptișorul de matcă are în conținut lecitină, o substanță care are rolul de a dizolva grăsimile din sânge, împiedicând astfel depunerea pe artere a colesterolului. În urma consumului de lăptișor de matcă, digestia va fi stimulată, consecința fiind pierderea în greutate. De aceea, lăptișorul de matcă este introdus adesea de nutriționiști în curele de slăbire, fiind un ingredient natural care ne ajută să topim kilogramele în plus, în combinație cu un regim alimentar echilbrat și sport.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cu ce asortăm culoarea albastră. 6 idei de combinații frumoase

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies