Alina Laufer iti spune cum se pregateste o supra de pui pentru zilele friguroase.
Ingrediente
1 gaina mare si frumoasa
2 cepe mijlocii
1 morcov mare sau 2 morcovi mici
1 patrunjel
1 telina
Sare
Cateva boabe de piper
1 lingura patrunjel tocat
Pentru taitei:
300 g faina
2 oua
2 linguri apa
Mod de preparare
Curatati si spalati gaina si puneti-o la fiert in 3 l apa rece. In timpul fiertului, spumati des. Dupa ce nu se mai ridica spuma, adaugati ceapa, zarzavaturile si boabele de piper; in timpul fiertului adaugati sarea.
Dupa ce au fiert pasarea si zarzavatul, strecurati zeama.
Intre timp pregatiti taiteii, pe care ii fierbeti in zeama de pasare sau in apa sarata.
Cand se serveste supa, presarati deasupra patrunjelul. Gaina se serveste rasol sau se unge cu unt si se pune la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se rumeneasca, apoi se serveste cu cartofi fierti si stropiti cu unt fierbinte.
Pentru a prepara taiiteii, cerneti faina pe masa de lucru. Faceti o gaura la mijloc, spargeti ouale, adaugand si doua coji cu apa( doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.
Amestecati intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, lucrati apoi cu mana si framantati bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina, daca cere.
Impartiti aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte, acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. Se aseaza pe un servet si se lasa sa se uauce putin.
In acest timp, se intinde a doua foaie. Cand sunt potrivit de uscate, se face sin fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate se subtire.
Se impraatie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat.
Ingrediente
1 gaina mare si frumoasa
2 cepe mijlocii
1 morcov mare sau 2 morcovi mici
1 patrunjel
1 telina
Sare
Cateva boabe de piper
1 lingura patrunjel tocat
Pentru taitei:
300 g faina
2 oua
2 linguri apa
Sare
Mod de preparare
Curatati si spalati gaina si puneti-o la fiert in 3 l apa rece. In timpul fiertului, spumati des. Dupa ce nu se mai ridica spuma, adaugati ceapa, zarzavaturile si boabele de piper; in timpul fiertului adaugati sarea.
Dupa ce au fiert pasarea si zarzavatul, strecurati zeama. Intre timp pregatiti taiteii, pe care ii fierbeti in zeama de pasare sau in apa sarata. Cand se serveste supa, presarati deasupra patrunjelul. Gaina se serveste rasol sau se unge cu unt si se pune la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se rumeneasca, apoi se serveste cu cartofi fierti si stropiti cu unt fierbinte.
Pentru a prepara taiiteii, cerneti faina pe masa de lucru. Faceti o gaura la mijloc, spargeti ouale, adaugand si doua coji cu apa( doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. Amestecati intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, lucrati apoi cu mana si framantati bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina, daca cere.
Impartiti aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte, acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. Se aseaza pe un servet si se lasa sa se uauce putin.
In acest timp, se intinde a doua foaie. Cand sunt potrivit de uscate, se face sin fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate se subtire.
Se impraatie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Adriana Bahmuțeanu și-a văzut copiii! Cum a decurs prima întâlnire cu băieții, după moartea lui Silviu Prigoană- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro