Chef Sorin Bontea a explicat rețeta prăjiturii cu mere.
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai iubiți bucătari din țară, mereu activ pe rețelele de socializare, acolo unde împarte cu urmăritorii săi rețete delicioase.
Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura cu mere
Citește și: „Sunt foarte bune a doua zi, reci, de la frigider.” Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Chef Sorin Bontea a dezvăluit toate ingredientele pe care le folosește pentru prăjitura cu mere, cantitățile de care aveți nevoie, dar și cum face zahărul caramelizat din prima parte a prăjiturii.
Ingrediente:
- Mere
- zahăr 100 grame, pentru zahărul caramelizat
- apă
- ulei
- Compoziție:
- Făină-190 grame
- Zahăr 100 grame compoziție
- Praf de copt-8 grame
- Sare- 2 grame
- Ulei- 60 ml
- Extract vanilie-10 ml
„M-am gândit să fac o prăjiturică de mere, un tortuleț.
Facem un fel de zahăr ars. Am 100 de grame de zahăr și un strop de apă, la sfârșit pun un strop de ulei. Între timp tai merele, o jumătate de măr o tai în trei, mai mari. Cred că am nevoie de vreo 4 mere, dar asta depinde și de forma pe care o aveți. Eu am o formă de 21 de centimetri diametru. Am tăiat merele, le pun în bol, pun o linguriță mică de scorțișoară și amestec bine.
Dacă vă place cu mai multă scorțișoară, puneți mai multă scorțișoară. Am pus hârtie pergament în tavă să nu curgă zahărul și aranjez frumos merele în tavă. Începe să se caramelizeze zahărul, iar la final adaug puțin unt. L-am tras deoparte și adaug untul. Ce frumos s-a făcut. Am pus zahărul peste mere, îl punem tot și acum las să se răcească, iar între timp fac compoziția pe care o pun deasupra.”,
Cum pregătește chef Sorin Bontea prăjitura cu mere
Chef Sorin Bontea a pregătit și compoziția pentru a doua parte, ceea ca va fi blatul prăjiturii, a explicat pas cu pas cum folosește totul și cât timp trebuie să stea aceasta la cuptor.
„Punem 190 de grame de făină, zahărul, 100 de grame, praful de copt, 8 grame, praful de sare, 2 grame, amestec puțin, după care pun laptele, 170 ml, este bine să folosiți un lapte mai gras. Adăugăm uleiul, 60 ml, extract de vanilie, 10 ml, iar acum omogenizăm foarte bine. Am terminat compoziția, iar acum o turnăm peste mere și aranjăm totul, să intre peste tot. Îl coc la 170 de grade, 30-40 de minute, până iese golden brown și, de ce nu, proba cu scobitoarea. Ce bine arată, s-a și crăpat puțin, asta înseamnă că e gătit. Abia aștept să-l gust.”, a mai spus chef Sorin Bontea.