Chef Sorin Bontea a explicat rețeta prăjiturii cu mere.
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai iubiți bucătari din țară, mereu activ pe rețelele de socializare, acolo unde împarte cu urmăritorii săi rețete delicioase.
Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura cu mere
Citește și: „Sunt foarte bune a doua zi, reci, de la frigider.” Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Chef Sorin Bontea a dezvăluit toate ingredientele pe care le folosește pentru prăjitura cu mere, cantitățile de care aveți nevoie, dar și cum face zahărul caramelizat din prima parte a prăjiturii.
Ingrediente:
- Mere
- zahăr 100 grame, pentru zahărul caramelizat
- apă
- ulei
- Compoziție:
- Făină-190 grame
- Zahăr 100 grame compoziție
- Praf de copt-8 grame
- Sare- 2 grame
- Ulei- 60 ml
- Extract vanilie-10 ml
„M-am gândit să fac o prăjiturică de mere, un tortuleț.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Cum pregătește chef Sorin Bontea prăjitura cu mere
Chef Sorin Bontea a pregătit și compoziția pentru a doua parte, ceea ca va fi blatul prăjiturii, a explicat pas cu pas cum folosește totul și cât timp trebuie să stea aceasta la cuptor.
„Punem 190 de grame de făină, zahărul, 100 de grame, praful de copt, 8 grame, praful de sare, 2 grame, amestec puțin, după care pun laptele, 170 ml, este bine să folosiți un lapte mai gras. Adăugăm uleiul, 60 ml, extract de vanilie, 10 ml, iar acum omogenizăm foarte bine. Am terminat compoziția, iar acum o turnăm peste mere și aranjăm totul, să intre peste tot. Îl coc la 170 de grade, 30-40 de minute, până iese golden brown și, de ce nu, proba cu scobitoarea. Ce bine arată, s-a și crăpat puțin, asta înseamnă că e gătit. Abia aștept să-l gust.”, a mai spus chef Sorin Bontea.