Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme. Casa de Pensii le-a respins dosarul

Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme. Casa de Pensii le-a respins dosarul
Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme. Casa de Pensii le-a respins dosarul

În ceea ce îi privește pe acești angajați, există un conflict foarte mare, și dau vina pe Ministerul Muncii, care, prin intermediul Caselor de Pensii, nu le-ar permite pensionarea anticipată, cu toate că legea spune că acest lucru este posibil.

Acești angajați au probleme serioase. Iată ce categorie de oameni nu are voie să iasă la pensie mai devreme!

Citește și: Studenții primesc vouchere în valoare de 750 de lei. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat un nou pachet de sprijin

Probleme serioase pentru acești angajaţi

Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme
Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme[Sursa foto: Pexels.com]

Persoanele reclamă cu au dreptul să iasă la pensie cu 13 ani mai devreme, dar dosarele de pensionare nu le sunt acceptate.

Din acest motiv, aceștia au ieșit în stradă să protesteze.

Aceste persoane sunt membrii Federației Energetică și lucrători în domeniul energiei. Ei au venit luni, pe data de 30 ianuarie, în fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a da drumul unui protest. Aproximativ 30 de persoane au venit la protestul organizat în fața Instanței Supreme.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Angajații cer aplicarea Legii care are în vedere reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani pentru cei care lucrează în domeniul termocentralelor pe cărbune şi mineritul de suprafață.

Citește și: Ce categorie de români va primi 750 de lei. Zeci de mii de oameni vor fi în culmea fericirii

Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme
Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme[Sursa foto: shutterstock]

Ce a spus Sorin Turcu despre acești angajați

Sorin Turcu, vicepreședintele al Federaţiei Energetica, a menționat faptul că unii angajaţi au apelat la instanţă, după ce Casa de Pensii nu le-a acceptat dosarul de pensionare, iar unele decizii au fost favorabile angajaţilor.

„Legea 197/2001, care a completat Legea pensiilor, prevede ca toţi lucrătorii din termocentrale de cărbune şi mineritul de suprafaţă să beneficieze de reducerea perioadei de pensionare cu 13 ani, adică să se poată pensiona la 52 de ani dacă îndeplinesc două condiţii: au cel puţin 30 de ani lucraţi într-o termocentrală şi 25 de ani de contributivitate, iar Ministerul Muncii, prin Casele

de Pensii, nu doresc să pună în aplicare această lege de doi ani.Lucrătorii care îndeplinesc aceste condiţii au depus dosarele, care au fost respinse de Casele de Pensii şi apoi au mers în instanţă. Surpriza a venit că unele instanţe ne-au dat câştig de cauză, alte instanţe au dat câştig de cauză Caselor de Pensii. Am mers la Curţile de Apel, iar Curtea de Apel Suceava a sesizat Înalta Curte pentru a lua o hotărâre unitară la nivel naţional pe această lege.
Astăzi, Înalta Curte se va pronunţa pe această sesizare a Curţii de Apel Suceava. Răspunsul trebuie să fie cel corect. Dacă vor veni cu o decizie care nu ne dă dreptate, vom analiza ce este de făcut mai departe. (…) În unele judeţe s-a dat câştig de cauză lucrătorilor, iar în unele judeţe s-a dat câştig de cauza Caselor de Pensii care, probabil, la comanda Ministerului Muncii, nu vor să pună în aplicare legea”,
a
transmis Sorin Turcu, potrivit Agerpres.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Decizia a fost amânată

Între timp, completul Instanței Supreme de soluționare a unui recurs în interesul legii, a amânat luni, 30 ianuarie,  pentru data de 13 martie, discutarea modului neunitar în care instanțele de la noi din țară aplică prevederi legale în legătură cu scăderea cu 13 ani a vârstei de pensionarii pentru persoanele care lucrează în domeniul energiei.

Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme
Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale. Românii vor primi tichete sociale în 2023

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce venituri are Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies