Ce comună iese din carantină?! Numărul de cazuri s-a redus semnificativ

carantina zonala anulata
prima comună care iese din carantină

Localitatea Ivești din județul Giurgiu va ieși din carantină zonală, dat fiind faptul că numărul îmbolnăvirilor începe să scadă.

În județul Galați, comuna Ivești a ajuns la o incidență de la 10 la 2 bolnavi la mia de locuitori. De aceea, localitatea va ieși din carantină.

Localitatea Ivești iese din carantină zonală

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a soliciat Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei un ordin pentru ridicarea carantinei zonale în comuna Ivești, județul Giurgiu începând de marți.

Citeste si: Alegeri SUA, Donald Trump: “Am câştigat deja..."

"Ca urmare a solicitării CJSU Galaţi, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a emis ordinul de ridicare a carantinei zonale din comuna Iveşti, judeţul Galaţi. Astfel, începând cu data de 10 noiembrie, de la ora 5,00, încetează măsurile de carantinare zonală  a comunităţii cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi strada Pădurii, aferente DJ 254 (strada Blăjerii de Sus)", conform Prefecturii Galați.

comuna carantina zonala
comuna Ivești iese din carantină[Sursa foto: PixaBay]

Această măsura s-a luat ca urmare a scăderii cazurilor de infectare, incidența fiind de 2 la mia de locuitori.

În România s-a introdus carantină parțială, având în vedere numărul crescut de cazuri de coronavirus. Acest lucru înseamnă că toate școlile au trecut la învățământ online, iar elevii nu vor mai merge la școală.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, autoritățile roagă cetățenii să evite deplasarea la orele de vârf, atunci când lumea pleacă sau vine de la serviciu și virusul circulă mult mai ușor.

O altă măsură de prevenție este respectarea distanțării sociale atunci când ne aflăm în spațiile închise.

carantina zonala comuna
o comună din Giurgiu iese din carantină zonală[Sursa foto: PixaBay]

Purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise, pentru a ne proteja atât pe noi cât și pe cei din jurul nostru.

Citeste si: Carantină parțială în România! Lista completă a restricțiilor!

Medicii recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun, ori de câte ori avem ocazia, iar dezinfectarea este de asemenea la fel de importantă.

Timp de 14 zile, școlile vor rămâne închise pentru a reuși stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2. După această perioadă, se va efectua o altă evaluare și se vor lua măsurile de protecție necesare.

 

 

 

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

COVID-19 Italia: Sistemul sanitar în colaps!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies